Tajemství smrti - předpremiéra filmu
KINO / PROJEKCE / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Film – Dokumentární / Osobní rozvoj

Tajemství smrti - předpremiéra filmu

úterý 11. června od 18:30
Komunitní centrum Unitaria, Praha
Vstupenky
Cena 350
konec prodeje 10 dní

O akci

První pražské předpremiérové promítání filmu a beseda s režisérem Viliamem Poltikovičem (Film znáte pod dřívějším pracovním názvem - Smrt jako brána)

Celovečerní dokumentární film Viliama Poltikoviče se vydává na dobrodružnou cestu k otázkám kolem smrti a strachu spojeného s ní. Prostřednictvím hereckého průvodce Jaroslava Duška prozkoumává, jak pomocí strachu ze smrti můžeme využívat a ovládat chování lidí. Film nahlíží na různé kulturní přístupy k tématu smrti, včetně těch, které se smrti nebojí a vnímají ji jako přechod či transformaci do jiné sféry bytí. Moderní věda, stejně jako tradiční moudrost, nabízejí alternativní pohledy na smrt, které mohou změnit naše chápání života.

V souladu s tímto přístupem promluví významní světoví vědci, podpoří kontinuitu bytí po smrti a vysvětlí, že prvotní je vědomí, ne hmota. Kvantovou fyziku zastupuje Amit Goswami, filozofii Ervín László, psychiatrii Stanislav Grof a Raymond Moody, který i vysvětlí překvapující fenomén sdílené smrti – ten snad nejvíce nasvědčuje pro pokračování bytí v jiné sféře. Film nabízí inspiraci, jak přijmout smrt, jak se na ni připravit i jak se vyrovnat s odchodem blízkých. Skrze osobní příběhy lidí, kteří překonali svůj strach ze smrti, nám film ukazuje, že přístup ke smrti může ovlivnit kvalitu našeho života.

Více informací

Datum: Úterý 11. 6. – 18:30 – 21:00 (doporučujeme přijít dříve, prostor bude přístupný od 18:00 

Sezení v sále je nečíslované. Po promítání filmu bude následovat  beseda s režiérem Viliamem Poltikovičem.

 

Akci organizuje: Peter Bartal https://www.peterbartal.cz/