Předprodej byl ukončen

Oranssi Pazuzu + Tábor radosti
KONCERT / Hudba – Elektronika, Metal

Oranssi Pazuzu + Tábor radosti

pátek 21.3.2014 od 19:30
K4 Klub, Praha

O akci

V hudbě finských Oranssi Pazuzu se střetává zemitost tvrdé kytarové hudby se všemi barvami psychedelie. Střet nejbarevnějších komet v černém vesmíru. Tento koncert je první možností zažít jejich jedinečnost tváří v tvář. Jako host domácí šamani Tábor radosti.

Finská kapela loni vydala třetí a své dosud nejlepší album, nyní přijíždí vůbec poprvé do Prahy. Doprovod jí budou dělat domácí šamani Tábor radosti.

„Odlepme nohy od země a leťme. Někam hodně daleko s jednou geniální kapelou,“ psal v recenzi desky „Valonielu“ Tomáš Kouřil a podobné okouzlení, které dokáže posluchače vytrhnout z přízemního vnímání, bylo čitelné i z jiných ohlasů na tohle mimořádné album. Finští Oranssi Pazuzu ho vydali loni a navázali tak na dříve tříbený jedinečný zvuk, jaký je odlišuje od všech ostatních kapel. Ač vycházejí z blackmetalového základu a jejich aktuální promo fotky svou stylizací mezi podobnými severskými kapelami vlastně zapadnou, představují Oranssi Pazuzu jedno z nejvýraznějších zjevení na scéně tvrdých kytar.

„Milujeme progresivní hudbu 60. a 70. let a psychedelii z těchto dekád. Ale někteří z kapely, a já mezi ně patřím, máme rádi i psychedelickou elektroniku,“ svěřil se nedávno frontman Jun-His, a právě snaha vytáhnout posluchače z běžných mantinelů činí z Oranssi Pazuzu nenápadné vizionáře, jejichž posluchačstvo se zaručeně nerekrutuje jen z okruhu dlouhovlasých zádumčivých metalistů. Naopak – o Oranssi Pazuzu s chutí referují i alternativní servery (ano, Pitchfork) a jejich zařazením do lineupu se letos chlubí třeba i mimořádný katovický festival Off.

„Oranžový Babylonský démon je transcendentální zkušeností, ze které cítíte, že to všechno už v hudbě dávno znáte a přesto vás to do jisté míry přesahuje, osvěžuje a překvapuje,“ psal s narážkou na jméno kapely Jirka Jakoubě pro časopis Full Moon, zatímco žánrový magazín Mortem nešetřil takřka absolutními hodnoceními. Pokud mají Oranssi Pazuzu schopnost jedním riffem okouzlit blackmetalisty, věřte, že totéž dokážou i s posluchači docela jiných žánrů. Nechte se překvapit.

Hostem koncertu bude duo Tábor radosti – jejich poslední deska „Agartta“ vyšla sice už v roce 2011, temná rituální elektronika jihlavského spolku ale neztratila nic ze své uhrančivosti, což dosvědčí nejen publikum festivalu Hradby samoty, kde Tábor patřil k největším lákadlům. Pro vstup do podnětné temnoty Oranssi Pazuzu jsme nemohli doufat ve vhodnější uvaděče.

Koncert Oranssi Pazuzu a Tábora radosti se uskuteční v pátek 21. března od 19:30 v pražském klubu K4. Ten najdete jen kousek od Staroměstského náměstí (Celetná ulice 20, budova Karlovy univerzity).

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji (SMS Ticket) za 270 korun, na místě budou stát 350. Pořádají Naše koncerty, aktivita spjatá s magazínem Aardvark.


https://www.facebook.com/events/479607625478431/


Naše koncerty: http://www.the-aardvark.cz/nase-koncerty


Oranssi Pazuzu: http://www.oranssipazuzu.com/

Tábor radosti: https://www.facebook.com/pages/Tabor-Radosti-TR/122881851103770