Předprodej byl ukončen

Doctor Victor feat. Ida Nielsen
KONCERT / Hudba – Pop

Doctor Victor feat. Ida Nielsen

pátek 12.11.2021 od 20:30
KNAK music klub, Teplice

O akci

Zapište si datum 12.11.! Tohle si nesmíte nechat ujít!

Do Teplic se vrací DOCTOR VICTOR se speciálním hostem: IDA NIELSEN! Fenomenální baskytaristka od legendárního PRINCE!

Ida učarovala Prince a stála s ním na pódiích po celém světě. Nyní s DOCTOR VICTOR ve Teplicích v Knaku!

Půjde o unikátní spojení které si nesmí nechat ujít milovník rocku a funku!

“Cool kapela…Zbožňuju je!…. Příchuť Jimiho Hendrixe, The Beatles a Led Zeppelin…Jsou úžasní!!”  říká o Doctor Victor Ida Nielsen, baskytaristka PRINCE, pro hudba.sk

Po koncertě bude ojedinělá afterpárty :-)

Vystupující

Doctor Victor (CZ) – web Ida Nielsen (DK) – web

Více informací

https://hudba.zoznam.sk/rozhovory/30-10-2018-ida-nielsen-prince-bol-genius-na-vsetkych-hudobnych-leveloch/?fbclid=IwAR0clhF24YDRiNF7H06WTeEA_SW7O_564WS_2LEsEYq3fyBDq8LJ5Tr4U_w

 

Ida Nielsen

Ida Nielsen byla zařazena mezi Top 10 světových baskytaristů v rámci hlasování Music Radar v roce 2019, společně se Stanley Clarkem a Victorem Wootenem. Po bohu hudební ikony Prince hrála od roku 2010, kdy ji pozval v Minnesotě na jam session, až do jeho předčasného konce.

Připojila se ke kapele The New Power Generation a 3rd Eyed Girl se kterou absolvovala téměř dvouleté světové turné. S Princem odehrála také mnoho vystoupení v televizních pořadech.

Ida Nielsen popisuje hraní s touto legendou jako největší hudební zážitek, který ji ovlivnil na léta dopředu. Po mnohaleté spolupráci s Princem, kterou v roce 2016 ukončila jeho smrt, se Ida Nielsen zaměřila na sovu sólovou dráhu, a v tomtéž roce jí vyšlo její třetí album TurnItUp, se kterým koncertovala po Evropě, Asii, USA, Africe a Austrálii. Toto album Nielsen nejen celé napsala a produkovala, ale i sama zaranžovala a nahrála všechny nástroje. Hudba Idy Nielson by se dala popsat jako směsice old-school funku s vlivy hip-hopu a reggae. Vystudovala hru na basovou kytaru na Dánské královské hudební akademii, před spoluprací s Princem hrála v několika kapelách, v belgických Zap Mama nebo dánských pop-rockových Michael Learns to Rock. Své první sólové album Marmelade vydala v roce 2008, druhé albu s názvem Sometimes a Girl Needs Sugar Too vyšlo v roce 2014.

DOCTOR VICTOR

Žádné efekty, žádné kytarové krabičky. To jsou DOCTOR VICTOR! 

Rockové trio vybrané samotnými AC⚡️DC jako předkapela na jejich pražské show!

Po návratu z britského turné skupina nahrává sólové album Danovi McCaffertymu, zpěvákovi z NAZARETH.

Kapela poté vydává nový sing StandUP, který slaví úspěch v TOP 6 národního kola české Eurovize 2018, StandUP vysílá 50 radiostanic v ITÁLII a objevuje se v populární mobilní aplikaci Musical.ly, USA.

 Jejich show si získává pozornost a uznání od hudebních osobností jako jsou např. Tonyho Platt - zvukař AC/DC, Iron Maiden, Neila Fairclough, baskytarista z Queen & Adam Lambert. 

V roce 2019 kapela vyráží na turné po legendárních klubech v Los Angeles, Whiskey A GO GO. 

Vystupuje také na prestižním hudební veletrhu NAMMShow v Kalifornií a připojuje se jako host k turné superkapely The Dead Daisies a Marco Mendoza (Thin Lizzy, White Snake,Ted Nugent). Skladba Can’t Stop Rock’n’Roll vyhrává v rockové kategorií mezinárodní skladatelské soutěže Johna Lennona v New Yorku. 

V roce 2021 kapela vystupuje na festivalech po střední Evropě v hlavních časech.

po koncertě bude ojedinělá afterpárty :-)

Další akce pořadatele

KONFLIKT + guests - 4.11.2023 od 20:30, KNAK music klub, Teplice

ŠVIHADLO - 26. dubna od 20:00, KNAK music klub, Teplice

Buzerant + Sdružení mladých hudebníků - 20. dubna od 21:00, KNAK music klub, Teplice