Akce byla zrušena

MAGDA MAYAS (DE) & TONY BUCK (AUS)
KONCERT / Hudba – Blues, Elektronika, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Punk, Rock, Worldmusic

MAGDA MAYAS (DE) & TONY BUCK (AUS)

pátek 19.9.2014 od 20:00
PRAHA / Fórum pro architekturu a media, Brno

O akci

4AM + Bumbum Satori srdečně zvou na zahřívací koncert sezony a nového kulturního prostoru PRAHA / Fórum pro architekturu a média na Husově 18 v Brně.

4AM + Bumbum Satori srdečně zvou na zahřívací koncert sezony a nového kulturního prostoru PRAHA / Fórum pro architekturu a média na Husově 18 v Brně.


MAGDA MAYAS (DE) + TONY BUCK (AU)


+ support BOLKA (SK/NL)


Duo Magda Mayas (preparovaný klavír) a Tony Buck

(bicí), které dnes patři k těm nejvýznamnějším na světové scéně improvizované hudby, s podporou mladého experimentátora Matúša Kobolky ze slovenského labelu LOM.


Tony Buck je australský perkusista a bubeník, známý ze spolupráce s umělci jako Jon Rose, Christian Fennesz, Yoshihide Otomo, John Zorn i různých skupin, např. Palinckx nebo The Ex. Jeho vlastní hudební trio The Necks (spolu s Chrisem Abrahamsem a Lloydem Swantonem), se kterým vydal již 17 alb, patří k dnes k nejzásadnějším představitelům hudby, kterou, když už musíme, můžem označit jako impro-freejazz-avantgard-minimal a taky dle samotných hráčů i hypnotický "trance jazz".


Hudebnice a performerka Magda Mayas studovala improvizaci a jazz v Amsterodamu a od roku 1999 žije v Berlíně. Hraje na klavír, klarinet či kovovou zvonkohru. Během své zvukové performance klavír různě preparuje, jeho-svůj zvuk pak obohacuje vkládáním různých objektů a dalších nástrojů. Netradiční možnosti zvuku klavíru testuje a rozvíjí i díky vlastnímu festivalu "Tasten-Berliner Klaviertage“, kromě hraní s Tonym Buckem, jsou známé i její spolupráce s cellistkou Antheou Caddy, saxofonistkou Christine Sehnaoui a dalšími hvězdami na soudobé anti-popové scéně.


Matúš Kobolka (Bolka) je ještě stále vycházející hvězda bratislavské experimentální scény. Výsledky jeho zvukové práce jsou silně spojeny s glitchovou kulturou, stejně jako s akademickou sférou elektroakustické hudby. BOLKA vytváří vlastní softwarové nástroje, dle jeho vlastních slov občas bojuje s mikro-kompozicemi, a taky se (pravdepodobně rád) předvádí jako zábavný elektroakustický improvizátor. Své debutové album vydal v roce 2012 ve spolupráci s hudebníkem Jonášem Gruskou, na slovenském labelu LOM.