Předprodej byl ukončen

Pavel Zajíček: Pustina - premiéra
DIVADLO / Představení

Pavel Zajíček: Pustina - premiéra

pondělí 6.10.2014 od 20:00
Studio Hrdinů: Veletržní palác Praha, Praha

Projekt Pustina vychází z libreta, básnické skladby, která vznikla propojením tří základních sbírek básníka Pavla Zajíčka. Těmito sbírkami jsou: Přetrženej film, Šedej sen a Kniha moří. Jedná se o texty z počátku osmdesátých let a jsou dobovým odrazem autorova vidění světa a otiskem ryzí tvorby autora. V textu je použit spis STB vedený proti Druhé kultuře, DG 307 a Pavlu Zajíčkovi. Libreto je propojeno skladbami DG 307 – Lidi krve, Uprostřed noci, Kostěný ráje, Řeka citu, Anarchistická milenka, Nebuď opatrnej, Svědek spálenýho času.


Záměrem inscenace je umožnit prostřednictvím svobodného uměleckého aktu ponor k intimitě tvorby. Najednou, v jeden čas být na cestách s básníkem, který klopýtá za přítomností.


Adaptace a režie: Miroslav Bambušek, dramaturgie: Jan Horák, zvuk: DG 307 (Pavel Zajíček, Ivan Bierhanzl, Tomáš Vtípil, Tomáš Schilla, Petr Fučík, Ivan Manolov), obraz: Martin Ježek, Jakub Halousek, Jan Daňhel, Miroslav Bambušek, Martin Klapper, Martin Čihák Hrají: Miloslav Mejzlík, Halka Třešňáková, Jiří Maryško a Pavel Zajíček