Předprodej byl ukončen

ROBERT KŘESŤAN & DRUHÁ TRÁVA + POZDNÍ SBĚR

ROBERT KŘESŤAN & DRUHÁ TRÁVA + POZDNÍ SBĚR

úterý 30.12.2014 od 19:00
Musilka, Brno

O akci

Dvojkoncert skupin Robert Křesťan a Druhá tráva + Pozdní sběr. Koncert Roberta Křesťana a Druhé trávy spojený s představením nejnovějšího alba Pojďme se napít.

ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA

Dosud většinou nenahrané písničky a texty Roberta Křesťana z období Poutníků a Traperů, které měl autor chuť si znovu zazpívat za doprovodu a spoluúčasti Druhé trávy. Titulová skladba vznikla koncem 70. let, ale svoji původní traperskou podobu změnila s Poutníky a nyní i s Druhou trávou. Trapery připomíná i píseň Srkala mošt stýblem trávy s textem Josefa Hiršala. Mezi coververze, které si Křesťan vybral, patří Claptonův Golden Ring (Co už je pryč), Kristoffersonův Rock and Roll Time (Co dělat mám), Andersonovy Heavy Horses (Tažní koně) a tradicionál Home Sweet Home (Nevěřím). K dalším vzpomínkovým písním patří Cibola, Komu mám lhát a Nadějí. Druhá tráva natočila album Pojďme se napít ve složení Robert Křesťan (zpěv), Luboš Malina (banjo, whistle, kaval, klarinet, vokál), Luboš Novotný (dobro, lap steel), Emil Formánek (kytara, vokál), Tomáš Liška (kontrabas) a Kamil Slezák (bicí). Jako hosté se na něm dále podíleli Charlie McCoy, Pavel Petržela a Tomáš Buzek, o produkci se postaral dlouholetý kamarád skupiny Steve Walsh. Album vychází jako enhanced CD, protože obsahuje navíc ještě fotoalbum s fotografiemi Jiřího Turka.
Oficiální stránky kapely: www.druhatrava.cz.

POZDNÍ SBĚR

je rocková kytarová muzika s bluesovými základy, tak trošku zavánějící jižanskými vlivy, stejně jako vlivy ryze místními. Pozdní sběr zpívá výhradně česky. Sestavu muzikantů kolem lídra a dvorního autora skupiny Jiřího Pařeza lze v současné době nazvat vinařským termínem - výběrem z bobulí. Do aktuální sestavy pozdního sběru patří basista Jiří Meisner (ex. Druhá tráva, Kamelot), kytarista Michael Vašíček (ex. Čechomor, Každý den jinak Vlasty Redla), hráč na bicí nástroje Tomáš Hanke (ex. Katapult, Druhá tráva), zpěvák a kytarista Karel Macálka (ex. Rangers, Každý den jinak) klávesista Štěpán Baloun a zpěvačka Petra Jonášová.
Na koncertech můžete slyšet výběr toho nejlepšího z uvedených alb, včetně nového materiálu z právě chystaného nového CD skupiny, které vyjde ve spolupráci s firmou Warner Music. Pro letošní rok je připravena spolupráce s Robertem Křesťanem a Druhou trávou. Společné dvojkoncerty napříč Českem i Slovenskem.
Více informací najdete na www.pozdnisber.cz

Další akce pořadatele

Karel Plíhal - recitál - 6. června od 19:30, Musilka, Brno

Robert Křesťan a Druhá Tráva - 16. května od 19:30, Musilka, Brno

MARTIN JAKUBÍČEK: Odvážně a nevážně s vážnou hudbou převážně - 28. května od 19:30, Musilka, Brno

KLÍČ – velký podzimní koncert - 19. října od 19:00, Musilka, Brno

Ivo Jahelka - 70 let - 21. listopadu od 19:30, Musilka, Brno

Nerez & Lucia - 12. prosince od 19:30, Musilka, Brno

Vojta Nedvěd a Tie Break - 4. prosince od 19:00, Musilka, Brno

Žalman & spol. - 23. října od 19:00, Musilka, Brno

Radůza s kapelou - 8. října od 19:30, Musilka, Brno

Volání větru - 6. listopadu od 19:00, Musilka, Brno

Nezmaři - 20. listopadu od 19:00, Musilka, Brno

Pořadatel

Kulturní středisko Omega