Předprodej byl ukončen

 RUSTIE (UK) & Lone (UK) @ RADIO WAVE STIMUL FESTIVAL
KONCERT / Hudba – Hip-hop / Rap, R&B

RUSTIE (UK) & Lone (UK) @ RADIO WAVE STIMUL FESTIVAL

středa 4.3.2015 od 20:00
MeetFactory, Praha

O akci

S potěšením oznamujeme, že ve středu 4. března 2015 se v pražské MeetFactory uskuteční jarní Radio Wave Stimul festival, jehož headlinerem bude geniální skotský producent Rustie! Line up večera doplní neméně slavný britský beatmaker Lone a zástupce aktuální české klubové scény DJ Alyaz.

Rustie - 'Green Language' Live - 2015 World Tour Trailer

RUSTIE (UK, Warp Records)

Současná klubová hudba stojí ve velké míře na míchání hip hopu a elektroniky a málokterý současný producent má na tomto trendu takové zásluhy jako skotský beatový mistr Rustie (vl. jménem Russell Whyte). Od konce minulé dekády posouvaly jeho remixy či singly Zig-Zag a JagzTheSmack evoluci britské taneční hudby a dominantní postavení na taneční scéně potvrdilo i debutové album Glass Swords z roku 2010. Na nahrávce vydané péčí legendárních Warp Records míchá Rustie do svých euforických beatů "laserové" syntezátorové riffy i útržky vokálů. Deska se objevila v popředí výročních žebříčků v periodikách jako je Guardian, Wire nebo Mixmag a pomohla mu ke spolupráci s AllunaGeorge (singl AfterLight) nebo Danny Brownem (album Old). Detroitský rapper hostuje i na jeho aktuální desce Green Language, která je ještě ambicióznější a epičtější. Do Prahy zavítá Rustie v rámci aktuálního světového turné a ohlášené jsou i speciální 3D vizuály od A-Rock, které rozhýbají motivy z coverů jeho alb.

LONE (UK, R&S Records)

Hranice žánrů se v současné elektronické hudbě dávno rozplynuly a ti nejlepší producenti se pohybují ve volném vesmíru inspirací. Anglický beatmaker LONE (vl. jménem Matt Cutler) zosobňuje tohoto volnomyšlenkářského ducha klubové scény jako nikdo jiný. V jeho skladbách najdete prvky hip hopu, rave či ambientu, zároveň ale jeho hudba zní absolutně originálně a inovativně. Hudebník z Nottinghamu působil od začátku tisíciletí v elektronické skupině Kids In Tracksuits, aby po jejím rozpadu začal vydávat svoje bláznivé beatové koláže jako Lemurian (2008) nebo Ecstasy & Friends (2009). Počínaje EPčkem Echolocations (2011) patří ke kultovní značce R&S Records – jeho tracky jsou od té doby výrazně tanečnější a evokují smyslové přetížení raného rave. Se zatím poslední deskou Reality Testing (2014) nicméně Lone potvrzuje svoji nevyzpytatelnost a navazuje na tvorbu mistrů instrumentálního hip hopu jako jsou J Dilla nebo Madlib.

DJ Alyaz (CZ)

DjAlyaz patří už několik let ke stálicím české djské scény a mezi jeho nejznámější počiny můžeme zařadit trilogii kompilací Drops vydané pod labelemBigg Boss. V jeho setech můžeme slyšet převážně aktuální klubový sound v kombinaci s grime/garage a prvky rap music. V minulosti hrál po boku jmen jako např. CashmereCat, Sophie, Bok Bok, Egyptrixx, Foamo ad.



Více na www.stimul-festival.cz