Předprodej byl ukončen

 APOLLO 2014 - Cena České Hudební Kritiky

APOLLO 2014 - Cena České Hudební Kritiky

čtvrtek 5.2.2015 od 20:00
Podnik, Praha

O akci

Kdo získá historicky čtvrtou Cenu české hudební kritiky Apollo, 60 000 Kč od Ochranného svazu autorského a sošku od Maxima Velčovského a Jana Jaroše? Jméno autora nejlepšího domácího alba za rok 2014 se dozvíme 5. února 2015 v holešovickém klubu Podnik.

Desetičlenná (tzv. úzká) porota složená z hudebních publicistů zvolených kolegy z devadesátičlenné (tzv. široké) poroty bude rozhodovat mezi sedmi deskami, které v prvním kole získaly nejvíce hlasů. Těmi jsou:

Adrian T. Bell: Different World (Megafone)
Boris Carloff: Morphosis (Championship Music)
Lenka Dusilová & Baromantika: V hodině smrti (Supraphon)
Dva: Nipomo (Home Table)
Kieslowski: Mezi lopatky (Indies Scope)
Sklenik: Champagne Cork Pop (Sklenik)
Zrní: Následuj kojota (Supraphon)

Sestřih ukázek nominovaných videí můžete shlédnout zde:

ŽIVĚ VYSTOUPí:

Adrian T. Bell
Boris Carloff
DVA
Kieslowski
Sklenik
Zrní

Předávání ceny Apollo 2014 bude spolu s organizátorem Pavlem Kučerou moderovat herečka a rapperka Johana Matoušková. Vítěz dostane 60 tisíc korun od Ochranného svazu autorského a sochu od výtvarníka Maxima Velčovského. Z předávání cen bude pořizovat záznam ČT Art. Na slavnostní večer bude možno zakoupit vstupenky.

Ceny české hudební kritiky Apollo se poprvé předávaly v roce 2011, na Nové scéně Národního divadla tehdy uspěl písničkář a rapper Bonus s deskou Náměstí míru. V roce 2012 zvítězil během večera v klubu SaSaZu Boris Carloff s albem The Escapist, o rok později si v klubu La Loca Apollo převzali Bratři Orffové za nahrávku Šero.

www.cenyapollo.cz

https://www.facebook.com/cenyapollo

https://twitter.com/CenyApollo