Předprodej byl ukončen

DARK VALENTINE PARTY 7 (Brno)
KONCERT / Hudba – Metal, Pop, Punk, Rock

DARK VALENTINE PARTY 7 (Brno)

sobota 14.2.2015 od 17:00
Fléda, Brno

O akci

Jedna z největších klubových údálostí v České republice, která je zaměřená na temnou a gotickou muziku, se kvapem blíží! V sobotu 14. února se v brněnském klubu Fléda uskuteční již sedmý ročník festivalu Dark Valentine Party. Na programu jsou jak tuzemské soubory, tak i hvězda ze zahraničí - rakouští Serenity

Stále oblíbenější Serenity jsou českému posluchači dostatečně známí například díky festivalu Masters of Rock, na kterém vystoupili vloni. Melancholie i vášeň, to jsou oblasti, ve kterých se parta kolem charismatického George Neuhausera cítí nejlépe. Za zmínku určitě stojí, že sestavu kapely nedávno rozšířila zpěvačka Clémentine Delauney, která se již stala stálou členkou a k vidění je například v klipu Wings of Madness. Spolu s Georgem vytvářejí třeskutě přesvědčivý a emocionálně silný tandem.

Texty Serenity odkazují do dávných dob k postavám Francise Drakea, Marca Pola, Galilea, Beethovena, Napoleona, k temné hraběnce Elizabeth Bathory a ke všem démonům a běsům, jež ovládali životy těchto velikánů či vyděděnců.

Českou republiku budou reprezentovat brněnští Misty Ways, kteří se pohybují na pomezí expresivního metalu s výraznými symfonickými prvky a dark rocku. Kapela svůj styl pojmenovala moon metal.

Misty Ways posluchače osloví vášnivou, temnou, mrazivou i dravou hudbou, prosycenou výraznými vokály zpěvačky Katryny a kytarovým malířstvím dekadenta Deriase.

Zahrají to nejlepší z loňského alba Train of Lust, které se mohlo pochlubit velmi vřelým přijetím, i zbrusu nové písně, na něž je skupina velmi hrdá, a které ukážou, kam se Misty Ways budou ubírat nadále.

Fanoušky tvrdšího metalu potěší domácí Arch Of Hell, kteří se před lety uvedli na scénu výborným albem One Day. Dámský melodický vokál se střídá se screamem i growlem, náladové klávesy a neotřelé kytarové riffy slibují nevšední zábavu. Vokály i nástroje se zde skvěle doplňují, duní energií a víří v extatickém rytmu, odkazujícím k síle severského metalu.

Velice ostrou a intenzivní smečkou jsou Welicoruss, které vede pohan Alexej Boganov. Zvuk a obraznost kapely s jejich tmou a intenzitou bezpochybně patří k black metalu, hudba Welicoruss ale také obsahuje tradiční lidové melodie a symfonické prvky. Texty, koncepce a ideologie jsou inspirovány starým Ruskem, východní filozofií a transcendentním vnímáním světa.

Stále populárnějším gotickým spolkem jsou mostečtí Carpatia Castle, v jejichž čele stojí zpěvačka Veronika Seidlová. Příjemné melodie, tajemný nádech, české texty, výrazné zpěvy... Carpatia Castle se právem řadí k předním kapelám tuzemského gothic rocku. Postupně si jich začínají všímat i žánroví posluchači ze zahraničí - například z Polska či Německa.

Zajímavý hudební experiment na pomezí temného rocku a elektroniky předvedou Derias & Spars. Ústřední duo doplní další muzikanti, takže je nutné počítat s pořádnou náloží, ve které ale bude čas i na neotřelé melodie a zpěvné pasáže. Kapela také představí v premiéře několik nových skladeb, které jsou nachystány čistě pro Dark Valentine Party.

Do doby vikingů návštěvníky zavede kapela Wolfarian, která posílila tuzemskou folkmetalovou scénu relativně nedávno. Hrubý mužský growl a vášnivý ženský zpěv, prodchnutý balkánským temperamentem a wiccanskou silou charismatické vokalistky, slibuje nevšední zážitek. V osmičlenné sestavě nechybí ani housle či flétny. Kapela se chystá na počátku roku vydat debut s názvem Far Away In North.

Součástí festivalu bude i rozsáhlý jarmark, který nabídne oblečení, šperky, ale i „timburtonovský“ čokoládový obchod.