Předprodej byl ukončen

Princess Chelsea
DIVADLO / KONCERT / Představení / Hudba – Folk / Country, Pop, Punk, Rock, Worldmusic

Princess Chelsea

čtvrtek 21.5.2015 od 20:00
Fléda, Brno

O akci

výstřední novozelándská zpěvačka, klavíristka a skladatelka s kapelou

Za uměleckým jménem Princess Chelsea najdeme talentovanou novozélandskou zpěvačku, pianistku a skladatelku Chelsea Nikkel. Výstřední zpěvačka svéhlavě míchá prvky klasické hudby, orchestrálního popu a elektroniky a momentálně patří mezi nejzajímavější objevy tamější scény.

Chelsea Nikkel se narodila v Aucklandu. Už od útlého dětství studovala klasickou hru na klavír a postupně koketovala i s dalšími hudebními nástroji (bicí, kytara, klarinet a xylofon). Brzy pocítila chuť sama komponovat a na střední škole napsala svou první skladbu „Monkey Eats Bananas“. Autorské schopnosti rozvíjela v The Brunettes, indie-popové kapele upsané známému labelu Sub Pop.

Odtud už vedla cesta k jejímu sólovému projektu. 3 roky nahrávání a zvukových aranží za producentského dohledu Jonathana Bree (The Brunetts) zúročila na debutovém albu „Lil´Golden Book“, které vyšlo v loňském roce jako první sólový ženský počin labelu Lil´Cheefs Record.

Nikkel na něm nezapře svou lásku k melodiím ze starých Disneyho pohádek a filmů Wese Andersona, ale ani inspiraci Kraftwerk, Enyou nebo Dr. Dre. Každou písničkou nám roztomile vypráví příběhy ze svého života a dospívání.

Ve skladbě „Cigarette Duet“ vede skutečnou rozpravu se svým přítelem. Sama k tomu dodává „Dříve jsem kouřila a můj partner to nesnášel. Tahle písnička ale kouření ani neobhajuje, ani není proti. Prostě o tom spolu jen diskutujeme“. Videoklip k této skladbě se stal hitem, který na internetu během několika měsíců shlédlo více než 2 milióny lidí.

Na koncertech Chelsea doprovází plnohodnotná kapela (kytara, basa, bicí, triangl, 4 klávesy, xilofon a metalofon) a výsledkem je magický mix chytlavých melodií, které srší nápady a vtipem. Vystoupení Princess Chelsea slibuje příjemný zážitek letošního jara.

Facebook