Předprodej byl ukončen

Clawed Forehead, Nil, Free Fall
KONCERT / Hudba – Metal

Clawed Forehead, Nil, Free Fall

čtvrtek 5.3.2015 od 20:00
Melodka, Brno

O akci

Ve čtvrtek 5. 3. na Melodce pokřtí kapela Clawed Forehead svoje dlouho očekávané CD "My Domain". Čeká vás přehršel kvalitní hudby, rumových skřítků a absintových víl. Jako hosté se na pódiu objeví NIL se svojí ďábelskou zpěvačkou a kapela Free Fall.

CLAWED FOREHEAD / alternative rock

Původem brněnská alternativní rocková kapela, Clawed Forehead, se v současnosti představuje v novém mezinárodním složení. Náhodné setkání pětice mladých nadšených muzikantů z Íránu, Česka a Slovenska vytvořilo jedinečnou sestavu: zpěv, housle, dvě viloncella a bicí, kterou příležitostně obohacují kytara, irská flétna a další nástroje.


Originální hudební styl Clawed Forehead vznikl spojením alternativního rocku a prvků world music, především severských a orientálních melodií.


Za dobu svého působení účinkovala kapela na předních českých festivalech a odehrála nespočet klubových koncertů, jak v Česku tak i v zahraničí. Jejich vystoupení získala velmi pozitivní ohlas ze strany kritiků. V poslední době byla jedním z největších úspěchů kapely spolupráce s BBC Persian při natáčení dokumentu o jejich zpěvákovi Soheilovi Shadloo.


Jednou z předností Clawed Forehead jsou právě jejich nástroje, které jim vedle nazvučených koncertů umožňují hrát kdykoliv a kdekoliv také akusticky.


NIL / rock

Talentovaná rocková čtveřice Nil s výbornou zpěvačkou Hankou Kosnovskou nahrála druhé album pod producentským dohledem Ecsona Waldese ve Studiu Biotech. Anglicky zpívané melodické rockové písničky se opírají o výbornou sehranost kapely a uhrančivý projev a vokál jedné z nejlepších rockových zpěvaček v ČR.


FREE FALL / rock-metal

je uherskohradišťská skupina hrající směs metalu, rocku, ale i popu. Vznikla již v roce 1995. Její tvorbě dominují elektrické podklady, chytlavé melodie a zajímavé vokály. Texty anglicky zpívaných písní, které jsou plné sklíčenosti, tísně a zasmušilosti, jsou výhradně vlastní tvorbou kapely. Kapela má za sebou nespočet koncertů po mnohých klubech na Moravě i v Čechách. Díky vítězství v soutěži Rocková dvanáctka 2006 se dostala do širšího povědomí lidí a otevřela si tak dveře na větší pódia a festivaly po celé ČR (mj. Masters Of Rock, Basinfirefest, Sázavafest, Vizovické trnkobraní, Noc plná hvězd, Benátská noc, aj.) a předskakování zahraničním velikánům, např. Within Temptation, Lordi, Waltari, Grave Digger, Leaves Eyes...

Další akce pořadatele

Plexis - 15.10.2020 od 19:30, Melodka, Brno