Předprodej byl ukončen

Koncert Shahaba Tolouieho
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Koncert Shahaba Tolouieho

sobota 28.3.2015 od 19:30
Royal Theatre Cinema Cafe, Praha

O akci

Přivítejte jaro koncertem Shahaba Tolouieho – jednoho z nejinspirativnějších hudebníků současnosti! Známý íránský hudebník Shahab Tolouie, který v současnosti žije v Praze, zahraje v sobotu 28. března od 19:30 hodin v multikulturním prostoru Royal (bývalé kino Bio Illusion, Vinohradská 48) v centru Prahy. Jedinečný koncert prostoupený pozitivní energií, emocemi, nadšením a radostí z hudby, doprovázený nabídkou výtečného jídla a pití… Není mnoho lepších způsobů, jak oslavit začátek jara! O stylové občerstvení se postará Klub cestovatelů.

Čtyřicetiletý Shahab Tolouie je kosmopolitou, jehož umění nezná hranic a bez předsudků čerpá z různých kultur. S hudbou začínal už v dětství, ve 12 letech objevil flamenco, pak perskou tradiční hudbu, jazz a moderní hudbu. Po dokončení studií se odstěhoval do španělské Sevilly, kde absolvoval mistrovský kurz hry na flamencovou kytaru. Po návratu do Íránu se Shahab začal intenzivně věnovat propojování tradiční íránské hudby a španělského flamenca. Pro další inspiraci se vydal na hudební pouť po Evropě, zemí zaslíbenou se mu stala Česká republika. Svou hudbou si velmi brzo našel cestu k českým posluchačům i hudební kritice. Spolupracoval se Zuzanou Navarovou, Davidem Kollerem, Pavlem J. Rybou a dalšími osobnostmi, zároveň budoval vlastní hudební skupinu, se kterou představil svůj unikátní hudební styl EthnoFlamenco fúze. Shahabovo debutové CD Tango Perso vyvolalo velmi příznivé ohlasy, pozornost mu věnoval například i televizní kanál BBC.

Shahabův osobitý multikulturní styl je originálním příspěvkem do žánru Ethno/World music. Ve skladbách se prolíná jasná, vroucí exprese flamenca s intonační sytostí a bohatými hudebními zdobnými prvky tradiční perské hudby. Mísí se zde tajemná mystika, hluboká filosofie, lehká hravost a ohnivá vášeň. Výrazný, silný, hluboký, přesto sametově jemný a charismaticky podbarvený hlas Shahaba Tolouieho nabízí bezpočet hudebních poloh a vyjádření, dokáže pohladit, konejšit, rozbušit srdce i dojmout k slzám. Mimořádný zážitek ze setkání s hudbou Shahaba Tolouieho v sobotu 28. března ještě umocní prostředí, v němž se odehraje. Víceúčelový kulturní prostor Royal sídlí v Maceškově paláci, který na konci 20. let až do 2. světové války patřil k centrům pražského kulturního a společenského života. Nyní se po celkové rekonstrukci vrátil do původní podoby a ojedinělým způsobem propojuje historii a kulturu, to vše osvěžené prvorepublikovým šarmem.

Oficiální stránky Shahaba Tolouieho: www.shahab-tolouie.com
Oficiální stránky Festivalu íránských filmů: http://iranianfilmfestival.cz
Facebook: https://www.facebook.com/IranianFilmFestival
Twitter: https://twitter.com/IranianFF