Předprodej byl ukončen

VINX (USA)
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Hip-hop / Rap, Jazz, Klasika, Pop, Punk, R&B, Rock, Worldmusic

VINX (USA)

sobota 2.5.2015 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

Výjimečný soulový zpěvák a perkusionista, spolupracující v minulosti se Stingem či Herbie Hancockem

Vinx De'Jon Parrette je perkusista a zpěvák, jehož hudba bývá popisována jako stojící na pomezí jazzu, etnické hudby a soulu.

Vinxova minulost je pestrá – na sklonku 70. let získal sportovní stipendium na Kansas State University, kde navzdory projevům rasismu dokázal podat druhý nejlepší světový výkon v trojskoku a v roce 1980 měl namířeno na Olympijské hry do Moskvy. I když se Spojené státy rozhodly olympiádu v roce 1980 bojkotovat, Vinx získal místo trenéra na University of Texas a později byl uveden do sportovní síně slávy své domovské Kansas State University.

Nakonec ale Vinx v povolání proměnil svoji lásku k hudbě – po angažmá v kapele Ernieho Wattse později založil vlastní bubenickou skupinu, se kterou se v následujících několika letech účastnil turné různých hudebníků a vrcholem byla spolupráce se Stingem na turné k albu Soul Cages.

Vinx následně získal smlouvu u vydavatelství Pangaea Records, kde vydal album Rooms in My Fatha's House jako dojemnou poctu svému otci, který byl v roce 1989 zavražděn na předměstí Inkster v Detroitu. Album získalo značný pochvalný ohlas kritiků a pro svého autora znamenalo průlom v kariéře.

Během dalších let Vinx vydal alba I Love My Job, The Storyteller a Lips Stretched Out, na nichž hostovali umělci nejzvučnějších jmen – například Branford Marsalis, Sheryl Crow nebo Herbie Hancock. Současně Vinx skládal také pro významné hudebníky, se kterými často i nahrával ve studiích, například pro Stevieho Wondera. V polovině 90. let založil kapelu Jungle Funk, se kterou několik let strávil na turné po Evropě.

Další akce pořadatele

NOVEMBER 2ND - 30. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

MALIKA TIROLIEN - 19. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Mark Geary (IRL/USA) | Jazz Tibet Club - 9. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc