Předprodej byl ukončen

Vladimír Javorský - Ještě je
KONCERT / SHOW / VYSTOUPENÍ / Hudba – Folk / Country, Jazz, Lidová hudba / Dechovka, Písničkáři, Spirituální, Worldmusic

Vladimír Javorský - Ještě je

pátek 26. dubna od 19:30
Klášterní kostel Zvěstování Panny Marie, Šumperk

O akci

Vychutnejte si autorské písně Vladimíra Javorského v šansonovém hávu. Nové debutové album Ještě je zachycuje písně Vladimíra Javorského v produkční a aranžérské péči Mariana Friedla.

Vladimír Javorský je znám hlavně jako skvělý filmový a divadelní herec, který ztvárnil desítky filmových i divadelních rolích. Své publikum si ale získává i na hudební scéně. Ať už sólovými výstupy s kytarou či ukulele v rukou, nebo jako spoluhráč Miroslava Kemela na jeho koncertech a albech.

CD Ještě je je autorským debutem Vladimíra Javorského, na němž zpívá převážně vlastní písně a hraje na kytaru. Produkční a aranžérské práce se společně s lidovými flétnami, klarinetem, malým cimbálem a zpěvem ujal Marian Friedl, známý mj. díky jeho albům Beránci a vlci (2016), 11 PODOB LÁSKY (2020) či Černobílý svět (2022). Na CD dále účinkují Friedlovi dlouholetí spoluhráči Petra Jelénková (zpěv), Štěpán Flagar (klavír), Martin Kocián (kontrabas), Michal Wierzgoń (bicí). Studiový záznam sedmnácti skladeb alba vznikl v Tonstudiu Rajchman v Dolních Bojanovicích za zvukařské péče Petra Prokopa, mix a editace provedl Martin Kocián, mastering Broněk Šmid. Buklet doplňují ilustrace Matěje Formana, o grafickou úpravu se postarala Zuzana Vojtová.

Slovo producenta Marian Friedla:
Při zpracovávání Vláďových písní jsem se pokusil co nejvíce pochopit jeho estetické parametry a v rámci nich pak drobné intimní skladbičky rozvinout do reálných písní tak, abych v nich podtrhl jejich zvláštní nepopsatelné kouzlo. Vzniklo album, které člověka okamžitě vtáhne a provede krajinami, v nichž si odpočine od tíže dneška. Vyzařuje naději a lásku. Lze na něm zaslechnout trochu šansonu, jazzu, klasiky, folku, špetku lidové hudby východní Moravy a Slezska či world music a ještě mnohem více… Uslyšíte prostě zpívat duši Vláďi Javorského.

Slovo Vladimíra Javorského:
Z popěvků pasáčka vepřů se díky Marianovi Friedlovi a skvělé kapele staly písničky. Tak snad vám udělají radost.

Obsazení
Vladimír Javorský a Marian Friedl (lidové flétny, klarinet, malý cimbál a zpěv), Petra Jelénková (zpěv), Štěpán Flagar (klavír), Martin Kocián (kontrabas), Michal Wierzgoń (bicí).

Více informací

Více informací na www.dksumperk.cz

Další akce pořadatele

Muzikály Naruby - 20. září od 19:00, Dům Kultury, Šumperk

CIMBÁLOVE 2024 - 4. května od 14:00, Dům Kultury, Šumperk

Šumný Šumperk - Slavnosti města Šumperka 2024 - 1. června od 18:00, Dům kultury - Pavlínin dvůr, Šumperk

Eva a Vašek - 15. září od 15:00, Dům Kultury, Šumperk

Zvířátka a loupežníci - 19. května od 10:00, Dům Kultury, Šumperk

Klub Foyer: Underground Comedy Club - 10. května od 19:00, Dům Kultury, Šumperk

Šumperské Pomněnky 2024 - 12. července od 19:00, Dům kultury - Pavlínin dvůr, Šumperk

Revival Invaze 2024 - 23. srpna od 19:00, Dům kultury - Pavlínin dvůr, Šumperk

Samostatný recitál Jaromíra Nohavici - 27. května od 20:00, Dům Kultury, Šumperk

Samostatný recitál Jaromíra Nohavici - 26. května od 20:00, Dům Kultury, Šumperk

O POHÁR MĚSTA ŠUMPERKA - 18. května od 8:30, Dům Kultury, Šumperk

Pořadatel