INFLAGRANTI, Marian Vojtko a Medvíďata
KONCERT / Hudba – Klasika, Pop, Worldmusic

INFLAGRANTI, Marian Vojtko a Medvíďata

pátek 11. října od 19:00
Zámecká jízdárna, Český Krumlov
Vstupenky
od 590 do 690 Zobrazit ceny
prodej do 11. října

Sezení - Zóna I

Základní cena 690 Kč

Sezení - Zóna II

Základní cena 640 Kč

Sezení - Zóna III

Základní cena 590 Kč

O akci

Dívčí elektrické smyčcové trio INFLAGRANTI vzniklo roku 2004. Dívky experimentovaly s jazzem i swingem až našly svůj vlastní „inflagranti music styl“. Dohromady tvoří velmi atraktivní uskupení.

Vlastní originální aranže slavných melodií z klasiky, rocku i popu v instrumentálních úpravách pro smyčcové nástroje. V repertoáru mají klasické skladby J.S.Bacha nebo A.Vivaldiho i hity od kapel MetallicaEurope, Queen. Použití klasických smyčcových nástrojů v elektrické podobě a kombinace klasické a moderní hudby tak tvoří originální crossoverové hudební počiny a unikátní show.

Svými neotřelými aranžemi bourají předsudky a bariéry v hudbě, dokazují to i  tisíci prodanými audio nosiči i odehranými koncerty. Dívky působí v Česku i v zahraničí, vystupovaly v Japonsku, Mexiku, Německu, Norsku, Holandsku, Polsku, Řecku, Itálii atd.

Marian Vojtko započal své muzikálové působení dílem S. Sondheime Little Night Music. Během studií úspěšně absolvoval konkurz na Svobodův muzikál Dracula, kde v prvním i druhém uvedení zpíval role Kněze a Stevena. Ve slovenském nastudování Landova muzikálu Krysař ztvárnil titulní roli Krysaře a v Pomádě roli Anděla. Úspěch na pražské muzikálové scéně mu poprvé přinesla alternace titulní role hraběte Monte Crista ve stejnojmenném muzikálu Karla Svobody.

V divadlech Broadway a Hybernia vystupoval v muzikálech Kleopatra (Caesar a Marcus Antonius),Tři mušketýři (Kardinál Richelieu, Athos), Angelika (Joffrey de Peyrac), Mona Lisa (Leonardo da Vinci). V posledním muzikálu Karla Svobody Golem si zahrál roli Štěpána Skotnici, v obnovené premiéře muzikálu Dracula pak ztvárnil hlavní roli krvelačného hraběte. Od února 2010 vystupoval v hlavní roli velkolepého muzikálu Zdeňka Bartáka Baron Prášil v Divadle Hybernia. Za roli Barona Prášila získal Cenu Thálie 2010.

Největší úspěch mu však zatím přinesla hlavní dvojrole v broadwayském muzikálu Jekyll & Hyde od skladatele Franka Wildhorna, uváděném v Hudebním divadle Karlín. Samotný autor označil Mariana Vojtka jako jednoho z nejlepších představtelů této dvojrole na světě.

Smíšený pěvecký sbor Medvíďata je nejstarším oddělením Českokrumlovského dětského sboru, který byl založen v roce 1995 při ZUŠ v Českém Krumlově a má na svém kontě řadu tuzemských i zahraničních úspěchů. Za tím vším stojí již od roku 1995 charismatický a mládeží milovaný sbormist Mgr. Lukáš Holec.

Vystupující

Inflagranti (CZ) – web Marian Vojtko (SK) – web

Pořadatel