Při měsíčku na skleničku
FESTIVAL / SETKÁNÍ / MEETING / Gastro – Víno / Hudba – Lidová hudba / Dechovka / Zdraví / Životní styl / Jiné

Při měsíčku na skleničku

sobota 8. června od 18:00
Amfiteátr Pod Búdama, Mutěnice
Vstupenky
Cena 600
prodej do 7. června

O akci

Přijďte zažít magii nočních otevřených sklepů pod hvězdnou oblohou v jedinečném areálu Mutěnských Búd 8. 6. 2024. Vinaři v tuto noc otevřou své sklepy a to bude mimořádná příležitost k ochutnání jejich vín. Začátek akce v 18:00 a předpokládaný konec po půlnoci v 01:00. 

U vstupu návštěvník obdrží katalog s mapou sklepů a nabízenými víny, propisku, tašku a degustační skleničku. Degustační konzumace vína není nijak omezena. V rámci vstupného návštěvníci obdrží kupóny k odběru vína v hodnotě 3x100 Kč. Víno bude možné zakoupit buď okamžitě anebo další den v neděli 9. 6. 2024 od 9 do 12 hodin přímo ve vinařství.

Doprovodný program akce bude zpívání mezi sklepy od místních pěveckých sborů. Občerstvení bude zajištěno přímo ve sklepech vinařů.

Pokud hledáte pohodlné a útulné ubytování přímo v obci, najdete širokou škálu ubytovacích zařízení na oficiálních stránkách obce Mutěnice. Pokud hledáte specifické ubytování, neváhejte se podělit o své požadavky v diskuzi události na facebooku. Pro ty, kteří se z nějakého důvodu rozhodnou ubytovat mimo obec budou zajištěny taxiky a kontakty na ně zveřejníme před konáním akce také na události, abyste měli jistotu pohodlného přesunu.

Areál Mutěnských búd patří mezi jedny z největších komplexů sklepních uliček na Moravě. Na jednom místě je více než 500 vinných sklepů, často s tradiční výzdobou. Nejtypičtějším prvkem jsou malované žudra tradičními ornamenty maléreček. Hospodaří zde velká spousta malých i velkých vinařů. Každý z nich má svůj osobitý výrobní styl, svoji filozogfii a náhled na práci ve vinici a ve sklepě. Pokud patříte mezi milovníky vína a zábavy, neváhejte přijít na naši akci Při měsíčku na skleničku, kde se s námi můžete potkat, pohovořit o víně a degustovat.

Akci pořádá Vinařský spolek Mutěnská hora. Název neseme po nejdominantnější viniční trati v Mutěnském katastru a to i proto, že jsme většinou malí vinaři vyrábějící vína převážně z vlastních hroznů vypěstovaných v Mutěnicích. Jsme skupinka spíše mladších vinařů a spolek původně vznikl proto, abychom sdíleli zkušenosti a poznatky, které jsme nemohli získat věkem. 

Na tuto akci vás bude hostit 15 vinařství ve svých sklepech v noční atmosféře pod hvězdnou oblohou. Těšit se můžete nejen na skvělou náladu a kvalitní vína, ale také domácí občerstvení z rodin vinařů a hudební folklorní program. U nás se nudit nebudete!

Pořadatel