yanntray + Venktovka + sxilence
KONCERT / Hudba – Elektronika, Hip-hop / Rap

yanntray + Venktovka + sxilence

sobota 25. května od 20:00
Kafara, Brno
Vstupenky
od 220 do 250 Zobrazit ceny
prodej do 25. května

Základní vstupenka

Základní cena 220 Kč Koupit

Rád/a podpořím i pořádající prostor

Základní cena 250 Kč Koupit

O akci

yanntray

Svérázná a nepředvídatelná postava současné hudební scény. Ve svých projektech střídá rapovou polohu, zpěv, taneční beaty a melancholický podkres. Jeho alba spojuje konceptuální pojetí, často s filmovými odkazy. Chaos, odloučení, znovunalezení se a záblesky naděje jsou k nalezení v kryptických textech. Čerstvě na streamech rezonuje poslední vydané album SILVER vzniklé ve spolupráci s Tokyo Drift. (Kulturní centrum Provoz)

Venktovka 

Nebeský písničkář a milovník nejvyšších kaplí Venktovka (také člen rapové skupiny Opak Dissu) se v roce 2022 zaskvěl vynikající deskou s názvem Princ Nahuel. Album se nese na produkcích z celého světa od Kalifornie přes Brazílii až po Prahu, přesto působí kompaktně. Jak Venktovka uvedl, jeho deska vyšla „po letech inhalace a lovení nebeských beats“. Posluchače čekají zářivé vokály, mlhavý autotune a inhalace hudební hmoty. První sólový track Jsem tady ty si tam vydal Venktovka v roce 2017, na něj navázalo EP Ameno o tři roky později, o dva roky později přišlo zmíněné debutové album. Poprvé nicméně vystoupil Venktovka naživo až na jaře 2023, při příležitosti křtu desky elektronické hudebnice Tokyo Drift.

sxilence

Experimentální zpěv/rap s propracovanými beaty. Brněnský hudebník a producent Matteo Ruggiero aka sxilence vydal na konci loňského roku EP Opravit se, které připravil ve spolupráci s platformou Future jiskří. Mezi hosty na povedené nahrávce jsou například Toyota Vangelis, Fae Bestia a exkkkkkkkcese. Mix a master zajistil producent Ancestral Vision. (SOFTSPOT)

https://www.instagram.com/sxilence6/
https://soundcloud.com/sxilence

Vystupující

yanntray (CZ) – web / youtube Venktovka (CZ) – web / insta / youtube / Spotify sxilence (CZ) – soundcloud