Integrační festival Quijotova šedesátka
DIVADLO / FESTIVAL / KONCERT / SETKÁNÍ / MEETING / Cestování / Outdoor / Hudba / Charita / Dobročinnost / Umění / Vzdělávání

Integrační festival Quijotova šedesátka

30. července – 3. srpna od 19:00
Amfiteáter pod Hradem, Lipnice nad Sázavou
Vstupenky
Cena 211 Zobrazit ceny
prodej do 3. srpna

Vstupenka na 30. 7. 2024

Divadelní představení Pohádky v hantecu od Divadla Klauniky Brno, amfiteátr pod hradem v 19 hodin. „Velmi úspěšná integrační komedie, která vám představí ty nejznámější pohádky, jak je neznáte. Mládeži nepřístupno!" * Při nákupu dvou vstupenek na dvě různá divadelní představení vám bude na festivalu předána sleva na ubytování v divadelním penzionu Lipůvka v Lipové-lázních.

Základní cena 211 Kč Koupit
Sleva v předprodeji 105 Kč Koupit

Vstupenka na 31. 7. 2024

Divadelní představení DonDon Šajn od Divadla Klauniky Brno, amfiteátr pod hradem v 19 hodin. „Originálně uchopená groteskní „opera" na motivy Mozarta a Moliéra. V hlavní roli hostuje Alexey Kudryavtsev." * Při nákupu dvou vstupenek na dvě různá divadelní představení vám bude na festivalu předána sleva na ubytování v divadelním penzionu Lipůvka v Lipové-lázních.

Základní cena 211 Kč Koupit
Sleva v předprodeji 105 Kč Koupit

Vstupenka na 1. 8. 2024

Premiéra nového divadelního představení od Divadla Klauniky Brno – Seděl vodník pod Erbenem. Amfiteátr pod hradem v 19 hodin. "K vidění bude komediálně–hororové zpracování vybraných balad Kytice z pověstí národních propojených hudbou A. Dvořáka." * Při nákupu dvou vstupenek na dvě různá divadelní představení vám bude na festivalu předána sleva na ubytování v divadelním penzionu Lipůvka v Lipové-lázních.

Základní cena 211 Kč Koupit
Sleva v předprodeji 105 Kč Koupit

Vstupenka na 2. 8. 2024

Vstupenka na nejhranější představení v Evropě – Don Quijote de la Ancha. V hlavní roli přední světový chůdoherec Lenoire Montaine, legendární inscenace v režii B. Polívky. V amfiteátru pod hradem v 19 hodin.

Základní cena 211 Kč Koupit
Sleva v předprodeji 105 Kč Koupit

Vstupenka na 3. 8. 2024

Povídkomat Jaroslava Haška od Divadla Klauniky Brno v amfiteátru pod hradem v 19 hodin. Scénické zpracování Haškových povídek. * Při nákupu dvou vstupenek na dvě různá divadelní představení vám bude na festivalu předána sleva na ubytování v divadelním penzionu Lipůvka v Lipové-lázních.

Základní cena 211 Kč Koupit
Sleva v předprodeji 105 Kč Koupit

O akci

Integrační festival Quijotova šedesátka se letos již po jedenácté uskuteční v Lipnici nad Sázavou, v termínu 30. 7.3. 8. 2024. Festival proslulý svou rodinnou, spontánní atmosférou plnou humoru a zábavy, kde se setkává profesionální i amatérská divadelní scéna, hudebníci a výtvarní umělci. Návštěvníci uvidí sérii divadelních představení, koncertů a mohou se zúčastnit i netradičních happeningů.To vše ve smyslu zapojení a podpory umělecké tvorby lidí s handicapem či jiným sociálním vyloučením.

Festival se odehrává v různých místech Lipnice nad Sázavou - exteriérech i interiérech středověkého hradu Lipnice, v kostele, Starém hřbitově a v amfiteátru pod hradem, kde pro potřeby festivalu vznikla tzv. Divadelní bouda.

PROGRAM - Divadlo Klauniky Brno a hosté:

30. 7.

16:00 – Zahajovací průvod z amfiteátru pod hradem na Vinné ústraní Strany mírného pokroku v mezích zákona tedy přírodního

19:00 – Pohádky v hantecu

Klasické pohádky, jak je neznáte – lechtivá komedie pouze pro dospělé 

 

31. 7. 

19:00 – DonDon Šajn 

Originálně uchopená groteskní „opera“ na motivy Mozarta a Moliéra. Integrační představení, v hlavní roli A. Kudryavtsev. 

 

1. 8.

19:00 – Seděl vodník pod Erbenem - PREMIÉRA 

Komediálně–hororové zpracování vybraných balad Kytice z pověstí národních propojených hudbou A. Dvořáka.

 

2. 8.

19:00 – Don Quijote de la Ancha 

V hlavní roli přední světový chůdoherec Lenoire Montaine v režii Bolka Polívky. Nejhranější představení v Evropě.  Představení, které prodlužuje život!

 

3. 8. 

19: 00 - Povídkomat Jaroslava Haška

Jevištní zpracování Haškových povídek.

23:30 – Exhumanizační pochod za Jaroslava Haška z amfiteátru na Starý hřbitov 

 

Více informací

Lipnice nad Sázavou je sama o sobě krásným místem hodným návštěvy. Je známá právě kvůli Haškovi, který zde tvořil Osudy dobrého vojáka Švejka, má zde malé muzeum a je zde pohřben. Lipnici vévodí velkolepý hrad, v okolí jsou zatopené lomy se skalními reliéfy, kde je možnost romantického koupání. V okolí jsou další hrady a zámky, známá Stvořidla na Sázavě, koupaliště, lesy… Je zde řada možností pro pěší, cyklisty i motoristy, též pro rodiny s dětmi. Těm může zajímavý výlet nabídnout také nedaleká Jihlava s krásnou ZOO a aquaparkem.

Festival bude probíhat v termínu 30. 7.–3. 8., kdy je možné strávit na Lipnici krásné prázdninové dny zakončené vždy večer kulturním zážitkem. Quijotova šedesátka se vždy nese v duchu spontánní, srdečné a rodinné atmosféry, kde se každý cítí příjemně a přirozeně. Chceme, aby i letos tomu bylo nejinak.

Ubytování

1️⃣ Pro dobrodruhy: zabalte stan, spacák a karimatku a ustelte si přímo u amfiteátru. Nad Vámi se bude tyčit Lipnický hrad a na Vinné ústraní Divadelního domečku je to jen pár kroků.

2️⃣ Pokud máte raději komfort, můžete složit hlavu na nedalekém Lipnickém Kamenickém učilišti, nebo v jiných ubytovacích zařízeních, které Lipnice a její blízké okolí nabízí. 

Stravování

Po celou dobu festivalu Vás uvítá Vinné ústraní Strany mírného pokroku v mezích zákona, tedy přírodního, které se nachází v těsné blízkosti Divadelního domečku (Panuškova 133), jen pár kroků od amfiteátru. 

 

Kontakt a bližší informace

tel. 608824110

comenius.m@seznam.cz

Pořadatel