Michal Prokop & Framus Five
KONCERT / Hudba – Blues, Rock

Michal Prokop & Framus Five

čtvrtek 7. listopadu od 19:30
Dům kultury, Kladno
Vstupenky
od 790 do 890 Zobrazit ceny
prodej do 7. listopadu

Sezení

Základní cena 890 Kč

Sezení II zóna

Základní cena 850 Kč

Sezení III zóna

Základní cena 790 Kč

O akci

MUSIC CLUB DUNDEE JAM VÁM PŘINÁŠÍ LEGENDÁRNÍ KONCERT NA KLADENSKÉ  SCÉNĚ: MICHAL PROKOP & FRAMUS FIVE V DOMĚ KULTURY! 

vstup do foyer od 18:30 / šatna a bary k dispozici / vstupenky v prodeji

Framus Five  se řadí mezi jednu z nejvýznamnějších skupin české rockové historie. Prapočátky skupiny lze najít už v roce 1963, ale skutečná historie pod stávajícím názvem se datuje od roku 1967, kdy se dosavadní kytarista Michal Prokop poprvé postavil k mikrofonu jako zpěvák. Leadr kapely Framus Five, zpěvák, skladatel a moderátor Michal Prokop je muž mnoha zájmů a profesí. Svou koncertní činnost přechodně ukončila dvakrát, jednou v roce 1971 a pak v roce 1990, kdy Michal Prokop vstoupil do politiky. V roce 2006, po vydání desky "Poprvé naposledy", Michal Prokop & Framus Five naplno obnovil svou kapelu v této sestavě:

Michal Prokop – zpěv, kytara, harmonika

Jan Hrubý – housle

Pavel Marcel – kytara

Andy Čermák – klávesy

Zdeněk Wimpy Tichota – baskytara

Pavel Razím – bicí

Jiří Šíma – saxofon

Roman Němec – trubka

Vystupující

Michal Prokop (CZ) – web / fb / soundcloud / insta / youtube / Spotify Framus Five (CZ) – web / youtube / Spotify

POŘADATEL: Dundee Jam

Hrdý pořadatel koncertu - kladenský music club Dundee Jam, je multikulturní prostor s tradicí již šestadvacet let. Každoročně Vám přináší sérii koncertů v kladenském Domě kultury. Děkujeme, že s námi vytváříte kladenskou kulturu, děkujeme též za spolupráci Domu kultury Kladno a našim sponzorům: Pivovar Bernard & Radio Beat.

Pár slov o Dundee Jamu:

Příjemné posezení v prostředí  inspirovaným australskou faunou a flórou v podání nástěnných maleb. Můžete nahlédnout do černošské vesnice či mezi zvířata co žijí v Austrálii.  To vše podbarvené žánrově vybranou hudbou a širokou nabídkou nápojů a chuťových specialit nejen z našeho grilu.

Pořádané koncerty v Dundee Jamu mají díky originálnímu prostředí svou jedinečnou atmosféru. Prolínají se zde kapely mnoha žánrů od rocku, bluesu, jazz, funk, drum&bass, world music přes alternativu až po keltskou hudbu, ale i folk či punk. Pravidelně v Dundee Jamu koncertují přední čeští muzikanti a po dlouhých letech spolupráce již i přátelé jako např. Michal Prokop, Jan Hrubý, Ivan Hlas, Vladimír Merta, Tomáš Kočko, Lenka Dusilová, Thom Artway, kapely Bran, Zrní, minus123minut, November 2nd, Vltava, Neřež, Vanua2 a mnoho dalších. Vzpomínáme též na nezapomenutelné koncerty Vladimíra Mišíka, legendární Blue Effect s Radimem Hladíkem nebo hudební projekty Luboše Andršta. 

Dále zde mají prostor regionální kapely, které se v klubu mohou setkávat společně na jednom podiu. Krom koncertů zde probíhají djs party ve stylu funk, jazz, latina, elektronica, reggae, rock-pop ad., ale i divadelní a literární akce. Prostor dáváme také místním umělcům, kteří pravidelně vystavují své fotografie či obrazy v Galerii Dundee Jam, kdy se kloubí propojení hudby a umění. Dále je možné zamluvit si celý klub nebo jen jeho část pro uzavřenou společnost s naší gastronomickou nabídkou. Na požádání si můžete zapůjčit šachy, karty, Člověče nezlob se nebo si zahrát fotbálek na perfektním španěláku, samozřejmostí je wifi připojení.

Specialitou podniku je grilování steaků nebo burgerů v jakoukoli denní i noční hodinu. V létě si můžete posedět na zahrádce pod ohromným smrkem a vychutnat si příjemnou atmosféru přírodního dvorku uprostřed města.

OFICIÁLNÍ WEB: www.dundeejam.cz

LEADR FRAMUS FIVE: Michal Prokop

Pro mnohé kritiky a fanoušky nepřekonatelný zpěvák, který svou plodnou hudební kariéru, jež bývá spojována s kapelou Framus Five a hudebními žánry blues, rock a soul, zahájil už v době vysokoškolských studií v 60. letech. Hudební osobnost s širokým záběrem činností - skladatel, kytarista, moderátor, bývalý politik, je nositelem významných ocenění jako jsou Řád umění a literatury Francouzské republiky (1995), titul nejlepší zpěvák 1. československého Beatového festivalu v Praze (1967) nebo zpěvák roku časopisu Melodie (1988) a držitel několika platinových a zlatých desek a dvojnásobný člen Beatové síně slávy Radia Beat (2007, 2017).

V roce 2014 se dočkala reedice kultovní deska „Kolej Yesterday“, klenot domácí hudební scény, čítající hity „Blues o spolykaných slovech“, „Bitva o Karlův most“ nebo „Kolej Yesterday“. Album, původně vydané pod značkou Panton v roce 1984, představovalo začátek harmonické spolupráce s již zesnulým klávesistou Petrem Skoumalem, houslistou Janem Hrubým a básníkem Pavlem Šrutem, která pokračovala dvěma studiovými nahrávkami „Nic ve zlým“ a „Snad nám naše děti…“, po němž se Michal Prokop až do roku 2006 odklonil od aktivní umělecké dráhy a koncertoval výjimečně buď v akustickém triu s Janem Hrubým a bluesovým kytaristou Lubošem Andrštem (v této komornější a repertoárově odlišnější podobě koncertují dodnes a v roce 2004 vzešlo z tohoto společného hraní album „Unplugged") nebo v rozšířené podobě Michal Prokop a Friends. V období 90. let až po zmíněný rok 2006 se Michal Prokop v největší míře věnoval dalším oblastem zájmů. Vedle politických aktivit dominovalo moderování vlastního diskusního pořadu Krásný ztráty, vysílaném v České televizi úctyhodných čtrnáct let a za svoji existenci jeho prostřednictvím představil divákům tisíc hostů. Opětovné koncertování a návrat do povědomí posluchačů přišel s albem „Poprvé  naposledy“ pod hlavičkou vydavatelství SONY BMG, které bylo oceněno zlatou deskou. O rok později v roce 2007 získal stejné ocenění záznam koncertu z pražské Lucerny „Live 60“, uspořádaného k autorovým kulatým šedesátým narozeninám. V témže roce 2007 vstoupil poprvé do Beatové síně slávy a to v kategorii osobnost. S následujícími lety přibývalo koncertních a autorských aktivit, aby v roce 2010 začal připravovat materiál pro další studiové album, jež neslo název „Sto roků na cestě“, vydaném agenturou Joe’s Garage v roce 2012. To vystoupalo na stupínku ještě výše v porovnání s deskou „Poprvé naposledy" a bylo platinové. Produkce alb však nekončí, protože v roce 2014 vyšel limitovaný dvoudiskový záznam (CD+DVD) Vánočního koncertu Michala Prokopa a Framus Five z pražského divadla Archa, kterým oficiálně a v původních kulisách televizního studia zakončil vysílání pořadu Krásný ztráty, a to ve společnosti významných hudebních hostů, slovenské zpěvačky Jany Kirschner, legendy českého folku, kytaristy a zpěváka Wabiho Daňka a virtuózního kytaristy Lubomíra Brabce. V roce 2016 v rámci oslav svých sedmdesátin na festivalu Krásný ztráty Live 70 v Lokti nad Ohří zahrál se skupinou Framus Five a Karlovarským symfonickým orchestrem ve světové premiéře rozsáhlou skladbu Město Er, kterou otextoval v roce 1970 básník Josef Kainar a která od gramofonové nahrávky v témže roce na  druhé album Framus Five nikdy nebyla živě provedena. Stejnojmenné album vyšlo při této příležitosti v reedici znovu, i jako vinylové LP. Záznam z koncertu v Lokti odvysílala České televize  v roce 2017, v roce padesátého výročí vzniku skupiny Framus Five, která na základě hlasů posluchačů Radia Beat vstoupila rovněž do Beatové síně slávy a to v kategorii kapela. 

OFICIÁLNÍ WEB: www.michalprokop.cz

 

 

 

Pořadatel