Předprodej byl ukončen

Vložte Kočku, Křest Live Kazety
KONCERT / Hudba – Pop, Punk, Rock

Vložte Kočku, Křest Live Kazety

středa 28.10.2015 od 19:00
Fléda, Brno

O akci

Vložte Kočku vydávají live kazetu a záznam koncertu.

 

Letos v březnu jsme vydali naší třetí studiovou desku, Hedviku. Je z všech našich desek tou naší nejmilejší (sorry Táto a Seate), nejvíc se blíží naší představě, jaká by měla být deska Vložte Kočku – odvážná, proměnlivá, do detailu propracovaná, přesto hledající.

Proto jsme se letos rozhodli se k některým skladbám z Hedviky i ze starších alb vrátit ještě jednou – na závěr jarní tour jsme si naplánovali noční session v prázdném Podniku. V našem srdcové klubu na Vltavské, který jsme svým koncertem otevírali a bohužel také o rok později i zavřeli. Videonahrávka tedy i pro nás zaznamenala důležitý příběh pražské klubové scény. Téma mizení se ale s touto novou nahrávkou pojí ještě více.

 

Kazetu pokřtíme na pěti koncertech po celé ČR. Koncerty doprovodí stage design a robotizovaná světla Dmitri Berzona. Tentokrát ve znamení zrcadel a točícího se lustru.

 

Více informací

Nahrávka „Vložte Kočku živě z Podniku – velikonoční sbohem pianu, velikonoční ahoj dětem“ je v několika ohledech dokumentem něčeho neopakovatelného. Po vystoupení v Podniku naší sestavu opustil pianista Tomáš Kubín. Vydali jsme se novým směrem a nová live kazeta pro nás znamená symbolickou tečku za několika dobrodružnými a skvělými roky s pianem.

Pro další vývoj jsme povolali našeho bratrance a na podzimních koncertech se vám tak můžeme představit s cimbálistou a kytaristou Vladkem Miklášem.

Cíl naší noční nahrávky v Podniku byl zachytit skladby v podobě co nejbližší koncertu. Záznam a live mix obstaral náš zvukař rovnou na pásku (jak se to dělávalo). Natočili jsme ale i obraz. Pozvali jsme hosty (15ti členný sbor). Vznikla tak nahrávka, která dokumentuje podobu skladeb, ke které dospěli během tour, po kontaktu s publikem - často v jednodušších aranžích, často naopak v komplikovanější podobě.

 

Nová nahrávka vyjde u labelu Landmine Alert v několika podobách – jako kazetas přiloženým download kódem, na silikonových USB flashkách, ale také v audio i video podobě, jako digital download..

Pro sběratele a audio fanšmejkry bude k dispozici limitovaná edice 33 kazet za 33 stříbrných se 120 minutami záznamu všeho, co se v Podniku na velikonoční pondělí roku 2015 událo. Přímá kopie originál pásky se záznamem celých sessions (některé skladby naleznete ve dvou verzích; narazíte i na nepovedené začátky a podobné záležitosti; navíc nestříhaná verze obsahuje i skladby, které se do finální 45 minutové verze nevešli a které jinak vydávat nebudeme).

Tak se na Vás těšíme na některém z koncertů, na kterých budeme oslavovat vznik naší nové live kazety!

Za VK, Cyril Kaplan

 

DATA KONCERTŮ:

21.10. Praha – Roxy

28.10. Brno – Fléda

29.10. Ostrava – Fabric

30.10. Frýdek Místek – Stoun

04.11. Plzeň - Papírna

 

Pořadatel