Předprodej byl ukončen

Festival Humanity a Solidarity
DIVADLO / FESTIVAL / KONCERT / TANEČNÍ PARTY / VÝSTAVA / Představení / Gastro / Hudba – Folk / Country, Pop, Punk, Rock, Worldmusic

Festival Humanity a Solidarity

pátek 15.4.2016 od 19:00
Rock Café, Praha

O akci

Užijte si arabskou hudbu ze Sýrie, divoké rytmy v balkánském tempu nebo kousavé texty českého písničkáře. Akce proběhne 15. dubna v obou sálech pražského klubu Rock Café. K ochutnávce bude také syrská kuchyně. 

V rámci festivalu můžete navštívit v horním sále klubu již 1. dubna od 19:00 také vernisáž, kde bude k zhlédnutí krátký film Hledání východu Michala Pavláska a výstava fotek nejen z balkánské cesty, ale také z Maďarska, Slovinska a České republiky s doprovodným komentářem autorů, přibližující každodenní potýkání uprchlíků a dobrovolníků s důsledky válečných konfliktů na Středním východě a v Africe. 

 

Festival Humanity a Solidarity navazuje na každoroční ples Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy. Za letošní proměnou stojí myšlenka propojit kulturní událost a humanistickou tradici, ke které se fakulta hlásí. 
Tématem tohoto ročníku je migrace a její ozvuky v kultuře; tedy v hudbě, divadle, fotografii a gastronomii, ale i v osobní zkušenosti dobrovolníků nejen z FHS, kteří pomáhají zvládat neutěšenou životní situaci uprchlíků na hranicích Evropské unie a v místě konfliktu.

Výtěžek ze vstupného organizátoři věnují na pomoc lidem v uprchlickém táboře v Idomeni
 

Program

 

Džezvica (http://dzezvica.cz/)

Létající koberec (https://www.facebook.com/L%C3%A9taj%C3%ADc%C3%AD-Koberec-166007166758606/?fref=ts)
Lukáš Burian (https://www.facebook.com/lukas.burian.cz)
Marwan Alsolaiman (www.habub.cz/about-us/marwan-al-soleiman)
Rajvosa Prag Band (rajvosapragband.com)
Divadlo 2³ při FHS UK (divadlo utlačovaných) (www.divadloutlacovanych.cz/index.php/skupiny/userprofile/fhsuk)

Ochutnávka syrského jídla zdarma (od www.emessa.cz)