Akce byla zrušena

Il Volo – Notte Magica (Praha)
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Il Volo – Notte Magica (Praha)

úterý 18.12.2018 od 19:00
Tipsport Arena, Praha

O akci

IL VOLO – NOTTE MAGICA - A TRIBUTE TO THE THREE TENORS

Danubia Orchestra Óbuda, Dirigent: Marcello Rota

Fenomenální italské hudební trio * Nejúspěšnější hudební skupina crossover žánru

Úchvatné hity: Grande Amore, O Sole Mio, Il Mondo, L’Amore Si Muove a další, boří hranice mezi hudebními žánry.

www.ilvolo.cz * www.ilvolo.sk * www.ilvolomusic.com

10.12. 20:00 - Budapešť, Papp Laszló Arena

11.12. 19:00 - Bratislava, NTC Arena

13.12. 19:00 - Brno, DRFG Arena

18.12. 19:00 - Praha, Tipsport Arena

Pořadatelé: Csimborasszó Production a FP PRO www.fppro.cz

Vystupující

Il Volo (IT) – web

Více informací

Jsou IL VOLO, jsou Italové, jsou nejlepší hudební skupinou v crossover podání klasických skladeb. Řídit to celé bude Marcello Rota, dvorní dirigent Andrea Bocelliho

Il Volo přijedou v prosinci do Budapešti, Bratislavy, Brna a Prahy. Vyprodávají arény na celém světě, udivují s jakou noblesou a lehkostí zpívají obtížné klasické árie i populární skladby. Jsou Italové a zpívají nádhernou italštinou. Jejich hity jako jsou Grande Amore, O Sole Mio, Il Mondo, L’Amore Si Muove a další, boří hranice mezi hudebními žánry.  Tři mladí italští zpěváci budou na koncertech podpořeni Marcello Rotou, světoznámým dirigentem, který je mimo jiné také dvorním dirigentem Andrea Bocelliho.

Gianluca Ginoble (baryton), Piero Barone a Ignazio Boschetto (tenory) založili v roce 2009 hudební trio s názvem IL VOLO, jehož uměleckým vzorem byli legendární Tři tenoři (Pavarotti, Domingo, Carreras). Dnes Il Volo spojuje svět klasických oper a vážné hudby s lehčími prvky tak dobře, že je skupina považována za jednoho z nejvýznamnějších představitelů žánru crossover.  Není to náhoda. Mladí zpěváci jsou odvážní, ale současně nezapomínají na své klasické kořeny, jejich interpretace skladeb jsou velmi moderní, protkané skvělým stylem a energií.

Členové skupiny Il Volo se, navzdory jejich mladému věku, mohou pochlubit velmi úspěšnou kariérou. Jejich Youtube videa dosáhla stovky milionů zobrazení a jejich popularita je srovnatelná se světovými popovými hvězdami. Dosud vydali čtyři studiová alba a odehráli nespočet koncertů. V roce 2014 získali cenu "Nejlepší skupina roku" v kategorii nejlepší album latinsko-americké hudby "El Pulso Social". V roce 2015 se zúčastnili tradičního festivalu San Remo Song, kde získali hlavní cenu.

Il Volo spolupracují s hvězdami jako jsou Barbara Streisand, Eros Ramazotti, Anastacia či Plácidó Domingo. Ten se v roce 2016 zúčastnil přípravy alba Notte Magica – jež je právě poctou skvělé práce Tří tenorů - Domingo, Pavarottiho a Carreras. Členům Il Volo se tak splnil jejich sen, zazpívali si s jedním ze svých vzorů Placidem Domingem.

Jejich koncertní tour 2017 čítalo 15 zcela vyprodaným koncertů ve Spojených státech, stejně jako série dalších 29 ve vybraných  evropských městech.

Il Volo koncertují také v roce 2018. Jedny z nejvýznamnějších zastávek jsou Budapešť, Bratislava, Brno a Praha. Všechny čtyři koncerty bude doprovázet fantastický maďarský symfonický orchestr Danubia Orchestra Óbuda pod taktovkou Marcella Roty, který je dvorním a stálým dirigentem Maestra Andrea Bocelliho.