Předprodej byl ukončen

Autorský muzikál Hlubina & Muzikálová gleeshow
DIVADLO / KONCERT / PŘEHLÍDKA / Představení / Hudba – Pop / Tanec

Autorský muzikál Hlubina & Muzikálová gleeshow

úterý 4.2.2020 od 18:00
Dělnický dům, Brno

O akci

4. 2. 2020 v 18:00 zažije Dělnický dům v Brně další famózní představení
v podání brněnské Tvůrčí skupiny First Smile, z.s., která přichází se svým historicky prvním autorským muzikálem.

Muzikál Hlubina pro těleso vytvořila jedna z nejdéle působících členek Anna "Arin" Dvořáková. Tato muzikálová prvotina vypráví pochmurný příběh odehrávající se za války na dosud netknutém venkově. Obyvatelé malé vesnice odmítají připustit, že by něco mohlo být v nepořádku a oddávají se bezstarostným tancům, díky kterým mohou na blížící se válku zapomenout. Do děje vstupují dva muži, kteří se přou o řešení situace s Hlubinou - propastí poblíž vsi. Vesničané zaujímají různá stanoviska a názorově se tak rozdělí. Jak konflikt eskaluje, Hlubina se stává symbolem zla a utrpení. Lidé si vytváří svou vlastní válku, zatímco skutečná hrozba se pomalu ale jistě blíží.

Muzikál je volným tematickým i hudebním navázáním na stejnojmennou skladbu uvedenou v rámci gleeshow "Cesta časem" v roce 2015. Oproti původní jednoduché aranži (sbor a piano) však představí novodobé spojení elektronické hudby se smyčcovým kvartetem. Autorka si zároveň pohrává s propojením starého, uhlazeného a syrového folklóru s prvky popu či klasiky.

Kontrast představení se projeví v druhé, muzikálové části jak v podobě nálady, hudby, světelné show, tak i v kostýmech a hudebním doprovodu. Diváci se mohou těšit na slavné muzikálové hity, jako například Amerika z muzikálu West Side Story nebo Letní láska z Pomády. Všechny písně v druhé polovině představení
i samotný muzikál zazní v českém jazyce.

Vedle zcela nového formátu projektu, nových kostýmů, orchestru a kulis, uvidíte i nové tváře a také nové choreografie. Všechny tyto komponenty dohromady utváří jedinečnou show, při které si na své přijdou milovníci zpěvu a tance, světelné show a především muzikálového žánru.

First Smile:

First Smile je brněnské tvůrčí těleso, které se jako jediné v České republice zabývá žánrem glee (známé také jako showchoir) – propojuje pěvecké, herecké a taneční prvky do jednoho celku a tvoří tak dramaturgicky provázaná představení,
a to s písněmi jak popovými, tak rockovými nebo muzikálovými. Od založení v roce 2013 má za sebou několik koncepčních představení. V loňském roce těleso pracovalo na doposud největším projektu s názvem „Filmová gleeshow“, 

 

V hlavních rolích:
Voják: Kamil Jelínek
Slečna: Klára Pěchoučková
Matka: Lucie Kvapilová
Hlídač: Michal Kotouček

Dále účinkují:

Lucie Babušíková
Klára Eliášová
Monika Janošková
Veronika Jílková
Pavlína Kasslová
Julie Koh
Monika Kratochvílová
Barbora Lahodová
Kristýna Scheibová
Tereza Sýsová

Jaroslav Bašus
Šimon Hrdlička
Matěj Kořínek
Michal Kopal
Pavel Mazánek
Marek Schneider
Gabriel Štěpánek
Tobiáš Štěpánek

 

námět, hudba a text: Anna "Arin" Dvořáková

produkce a režie: Klára Eliášová, Veronika Jílková

Rozšířené smyčcové kvarteto: Sabina Baronová, Lenka Filipová, Vladislav Ilík, Jitka Kneslová, Marek Mička, Petr Osička, Martin Schubert, Martin Šindelář

sbormistr: Michal Vajda Jr.

šéfchoreografie: Veronika Jílková

choreografický tým: Barbora Lahodová, Tereza Sýsová, Tobiáš Štěpánek

mistr zvuku: Pavel Plch

světelný design: Jan Popovský

Více informací

- Prosím, zvažte nákup sponzorské vstupenky, díky které budeme schopni pořádat takto velké a ještě lepší akce i v budoucnu! Sponzorské vstupenky budou rezervovány do prvních řad!

- Malé děti, které se mohou usadit na klín, mají vstup zdarma.

- Zlevněná vstupenka platí pouze pro děti a studenty. Sleva pro důchodce není možná.

Info ke speciálním vstupenkám

Vstup do zákulisí

Staňte se součástí posledních minut příprav, nervozity a nadšení před vstupem na jeviště! Přijďte se podívat, jak to vypadá v zákulisí pár minut před začátkem koncertu.

Vstup na zkoušku

Staňte se součástí tříhodinového nácviku First Smile. Přijďte se podívat, jak to vypadá na zkoušce jediného glee souboru v České republice! Možnost návštěvy je na kterékoli úterní nebo čtvrteční zkoušce po domluvě.

Sponzor projektu

Chcete zviditelnit sebe nebo vlastní firmu a být tak jedním z hlavních sponzorů show? Vaše jméno/název firmy pak uveřejníme na všech plakátech, které budou v rámci propagační kampaně před koncertem vylepeny po celém Brně. Navíc můžeme umístit banner s Vaší firmou pod jeviště a diváci na něj tak po celý čas koncertu uvidí. Vaši firmu budeme jmenovat i v rámci online propagační kampaně.

Písnička na přání

Vyberte pro nás písničku, kterou máme nastudovat dle Vašeho přání! Kromě zařazení do stálého repertoáru zveřejníme i video, jak se nám ji podařilo nazkoušet s věnováním jen pro Vás!

Soukromá choreografická lekce

Prožijte si choreografickou lekci s naší šéfchoreografkou. Začnete klasickou rozcvičkou, projdete si základní prvky, naučíte se kousky z našich choreografií a budete se moci podílet na tvorbě nového čísla.

Soukromá herecká lekce

Přijďte na soukromou hereckou lekci s našimi režijními asistenty. Vyzkoušejte si práci s nejrůznějšími emocemi, naučte se dialogy ze slavného muzikálu a staňte se alespoň na chvíli hercem v prostoru malého divadla.

Pivo s autorkou

Prožijte zábavný večer s autorkou muzikálu Hlubina! Diskutujte nad tvorbou muzikálu, nad prací celého tělesa i nad čímkoliv, co Vás zajímá. Kvalitní pivo zaručeno.

Vlastní vystoupení - soukromý koncert

Objednejte si nás na Vaši oslavu narozenin, firemní party či jinou soukromou akci. Po domluvě rádi vystoupíme kdekoliv v rámci města Brna. Tato možnost se vztahuje pouze na pěvecké vystoupení.