Předprodej byl ukončen

Amerikánka - Projekt Film Naživo
DIVADLO / KINO / PROJEKCE / Představení / Film

Amerikánka - Projekt Film Naživo

sobota 8.8.2020 od 20:00
Kino Vesmír, Svitavy

O akci

Startují FILMY NAŽIVO – unikátní divadelně filmový projekt Viktora Tauše
v kinech po celé léto


Co to jsou Filmy Naživo?
Jde o divadelně filmový letní projekt určeným speciálně pro letní programy kin. Pět různých představení inscenovaných mimo divadla, v exteriérech, které dodávají obsahu známých divadelních her nový kontext, inspirují herecký projev a rozvíjí či dokonce proměňují samotné téma. Každý Film Naživo je natáčený v jediném živoucím záběru, který autorsky vstupuje do intimního prostoru herců nebo se naopak zaměřuje na svět kolem nich.  To vše “naživo” v reálném čase - herci hrají, kamera snímá, divák v kině se dívá. Všichni sdílí příběhy vyprávěné Filmem Naživo. 

Anotace představení

Co vás dokáže udržet při životě, když proti vám stojí celý svět a vy jste ještě dítě? Ema Černá, hrdinka příběhu inspirovaného skutečnými osudy, nakonec překoná i tuto situaci. Nejpodstatnější součástí vůle k přežití je totiž víra v sebe sama, víra, že někde daleko, možná až v Americe, čeká někdo, komu na vás záleží.

Ema Černá  na své cestě zdolá útrapy dětského domova, pěstounské péče i „pasťáku“. Amerikánka je sondou do historie 80. a 90. let v Československu, ale stejně tak jde o ryze současné drama o naději, vydělenosti a touze žít.

Pořadatel

Středisko kulturních služeb města Svitavy

www.kultura-svitavy.cz