Předprodej byl ukončen

Koncert ArtCafé - HLASkontraBAS
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Koncert ArtCafé - HLASkontraBAS

středa 24.11.2021 od 19:00
Klášter Broumov, Broumov

O akci

Projekt Hlas kontra bas je projekt Ridiny Ahmedové a Petra Tichého, jazzové spojení hlasu a akustického kontrabasu. Čistá, obnažená hudba bez obvyklého vystlání dalšími doprovodnými nástroji.

Ridina Ahmedová je autorkou a spoluautorkou hudby k několika divadelním představením. Hostovala při nahrávání hudby k několika filmům, spolupracovala s řadou dalších hudebníků. Byla přizvána na řadu koncertů, jako host  si v roce 2008 zazpívala společnou improvizaci s Bobby McFerrinem. Za sólový projekt Hlasokraj, kombinující projekci a živý koncert, získala ocenění Next wave v kategorii Objev roku. Je zakladatelkou Hlasohledu, který pořádá výjimečné konference v ČR zaměřené na hlas a jeho přesahy.

Petr Tichý se kromě jazzu (např. Marek Novotný Quintet, Paul Novotny Trio) věnuje i elektronickým  projektům – hostoval na albu Bingriwingri bratří Orffů, podílel se na albech i koncertním provedení projektů Floex, je dlouholetým členem skupiny Alvik a spolupracoval se slovenskými Veneer. Doprovázel a doprovází řadku zpěvaček, mj Tonyu Graves, Feng Jun Song, Milli Janatkovou, Sylvii Krobovou a další.  Spolupracoval také s Idou Kelarovou, Vladimírem Václavkem a dalšími hudebníky.

Více informací

Koncert se uskuteční podle aktuálních nařízení vlády. Účastníci koncertu starší 12 let musí prokázat splnění jedné z následujících podmínek:

- negativní RT-PCR test starý nejvýše 72 hodin nebo negativní RAT antigenní test starý nejvýše 24 hodin případně absolvovat vlastní samotest na místě a prokázat se negativním výsledkem,

- prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem konání akce,

- aplikaci očkování proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní.

 

Všichni přítomní musí mít po celou dobu koncertu nasazený respirátor bez výdechového ventilu min. třídy FFP2. V hledišti je možné konzumovat jídlo i nápoje. Ihned poté, co dopijete či dojíte si prosím nasaďte respirátor!

Další akce pořadatele

Koncert ArtCafé: Uhlíř, Bradáč, Jiráň - V rytmu bossa novy - 22. května od 19:00, Klášter Broumov, Broumov

Vinum et Cetera 2024 - 8. června od 13:00, Klášter Broumov, Broumov

Interaktivní prohlídka klášterní písárny - 27. dubna od 10:00, Klášter Broumov, Broumov

Koncert ArtCafé: James Harries - 15. května od 19:00, Klášter Broumov, Broumov