Předprodej byl ukončen

Cyril Höschl: Psychologické zdroje moci a etika
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA

Cyril Höschl: Psychologické zdroje moci a etika

úterý 16.11.2021 od 18:00
Kino Světozor, Praha

O akci

Zacházej s ostatními tak, jak bys chtěl, aby oni zacházeli s tebou. Tak praví asi nejznámější poučka, která zdánlivě odjakživa tvoří základ našeho etického smýšlení. Je však tento přístup k etice univerzální? Na základě čeho činíme eticky obtížná rozhodnutí? Kdo má moc rozhodovat o tom, co je pro společnost správné a co je etické? Je možné tuto moc delegovat na technologie, například v případě bezpilotních automobilů? Ponořte se trnitých úskalí lidské etiky a odhalte, jak se etická dilemata dotýkají našeho myšlení! Popřední psychiatr Cyril Höschl nám ve své fascinující přednášce přiblíží psychoanalytický, etologický a sociobiologický pohled na psychologické zdroje moci a přiblíží etické otázky, jimž naše společnost čelí v současnosti a blízké budoucnosti.

 

Prof. MUDr. Cyril Höschl, DrSc., FRCPsych.

je český psychiatr, vědec a vysokoškolský pedagog. Po sametové revoluci byl prvním svobodně zvoleným děkanem 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy (1990-1997). Od roku 1990 do roku 2014 byl ředitelem Psychiatrického centra Praha a do roku 2011 také působil jako ředitel Centra neuropsychiatrických studií v Praze. V letech 2007-2008 působil ve funkci prezidenta Asociace evropských psychiatrů, v období 2008-2009 v pozici prezidenta Evropské federace lékařských akademií (FEAM). Od r. 2004 působil též jako profesor psychiatrie na Univerzitě P. J. Šafárika v Košicích (do r.2011) a vice-president Vienna School of Clinical Research ve Vídni, Rakousko. Přednáší rovněž v Dánsku a ve Velké Británii. V letech 2004-2011 byl předsedou České lékařské akademie. V r. 2008 obdržel ocenění Česká hlava za mimořádný přínos k popularizaci vědy. Do letošního roku byl ředitelem Národního ústavu duševního zdraví, kde nyní působí jako lékař, pedagog a vědecký pracovník.

 

_____________________________________________________________________

 

Opatření COVID-19 pro vstup na akci

Abychom si společně mohli užít akci, je nutné, abyste splnili jednu z podmínek: prokázat se negativním PCR testem (starým maximálně 72 hodin) nebo antigenním testem (starým maximálně 24 hodin), prokázat se laboratorně dokázaným překonáním onemocnění COVID-19 (ne starším než 180 dní), prokázat se očkováním (od poslední dávky musí uplynout alespoň 14 dní), prokázat se negativním výsledkem samotestu absolvovaného na místě nebo se prokázat potvrzením poskytovatele zdravotních služeb o podstoupení RAT antigenního testu za dozoru zdravotnického pracovníka prostřednictvím on-line služby s negativním výsledkem nejvýše 24 hodin před konáním akce. Všichni účastníci akce musí mít po celou dobu nasazený respirátor bez výdechového ventilu min. třídy FFP2 (KN95 / N95). Více informací: bit.ly/Covid_CZ

 

Pro vaši bezpečnost a zdraví:

• Použijte dezinfekci u vstupu

• Kromě doby konzumace noste respirátor

• Dodržujte platná nařízení

Dodržujte s námi pravidla bezpečné zábavy. Děkujeme!