Předprodej byl ukončen

Jana Koubková DUO & Big Band Znojmo
FESTIVAL / KONCERT / VÝSTAVA / Hudba – Blues, Jazz, Klasika / Umění

Jana Koubková DUO & Big Band Znojmo

úterý 8.2.2022 od 19:00
Městské divadlo, Znojmo

O akci

"DUO Jana Koubková - Ondřej Kabrna & Big band Znojmo"

Jana Koubková patří k předním osobnostem českého jazzu. Zpívá už od svých šesti let ve sborech, vokálních skupinách i sólově. Jako jazzová sólistka se prosadila v roce 1975 v Jazz Sanatoriu Luďka Hulana. Od té doby si prošla mnoha stylovými seskupeními. Od blues, swingu, mainstreamu přes bebop, latin, free až po world-ethno a fusion. Založila každoroční festival Vokalíza/1981- 2000/ pro jazzové, bluesové a rockové zpěváky. Šest let působila na Pražské státní konzervatoři v oboru interpretace. Zúčastnila se mnoha festivalů nejen v Evropě, ale i na Kubě, Alžíru, Senegalu, Pobřeží Slonoviny, Libanonu, Izraeli, Maroku… Daří se jí i jako skladatelce písní a filmové hudby. Má své pořady v rozhlase, publikuje, píše fejetony, sloupky a poezii, věnuje se však i výuce na seminářích.

 

Spolupráce Jany Koubkové s pianistou a lektorem na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze Ondřejem Kabrnou, začala už v roce 2004  a hrají spolu stále ať už v jazzovém kvartetu, nebo v bluesovější a beatovější sestavě.. A zrovna tak je baví hrát jen v duu a jejich repertoár je velmi rozmanitý. Zahrnuje skladby Georga Gershwina, Duka Ellingtona, Boba Dylana, J.S.Bacha, Boby McFerrina, Stinga, bossanovy A.C.Jobima, J.Ježka, ale i vlastní skladby a úpravy lidových písní. V tomto obsazení nejsou ničím vázáni a doslova si hrají a sami sebe umí překvapit osobitými improvizacemi. J.K. koncert ještě „opepří“  svou osobitou zvukomalebnorytmickoptákovskou poezií.

Jana Koubková vydala 4 knížky: Recepty proti samotě, Zutí provádím s chutí, Básně z jazzové dásně a Koubkokvoky a k tomu spoustu cédéček a videoklipů na youtube. Veškeré info je na www.janakoubkova.cz  a  www.ondrejkabrna.com.

Účinkují:

Jana Koubková - zpěv

Ondřej Kabrna - klavír

Big Band Znojmo

Bigbang ZUŠ Znojmo

Pořadatel