Předprodej byl ukončen

Divadlo Na zábradlí: Zdeněk Adamec + Sebeobviňování
DIVADLO / FESTIVAL / Představení

Divadlo Na zábradlí: Zdeněk Adamec + Sebeobviňování

úterý 18.10.2022 od 19:00
Severočeské divadlo, Ústí nad Labem

O akci

„Prosím, neudělejte ze mě blázna!“

Dušan D. Pařízek se svým analytickým pohledem na svět a nezáviděníhodnou roli člověka v něm se ve své premiéře v Divadle Na zábradlí opírá o text dramatika a nositele Nobelovy ceny za literaturu Petera Handkeho. Handke se ve své poslední hře Zdeněk Adamec věnuje případu mladého muže, který se v roce 2003 upálil na Václavském náměstí. Z malého českého města na půli cesty mezi Brnem a Prahou se 5. března 2003 večer vydává osmnáctiletý školák Adamec meziměstským autobusem do české metropole. Tam se druhý den ráno na Václavském náměstí polije benzinem a zapálí. Na stejném místě se v roce 1969 upálil student Jan Palach na protest proti okupaci Československa sovětskými vojsky. Stejně jako Palach nazval svou akci „Pochodeň č. 1“, nazve Adamec svůj dopis na rozloučenou zveřejněný na internetu „Pochodeň 2003“.

Více informací

scéna, režie Dušan D. Pařízek překlad Petr Štědroň, Jitka Bodláková dramaturgie Petr Štědroň, Dora Viceníková kostýmy Kamila Polívková hudba Peter Fasching a výběr obsazení Samuel Finzi, Jiří Černý, Stanislav Majer, Martin Pechlát

                                                 POZOR ZMĚNA

Společně s Divadlem Na zábradlí jsme dospěli k závěru, že s ohledem na technické specifikace inscenace Zdeněk Adamec + Sebeobviňování odehrajeme představení 18. října od 19 hodin v rámci festivalu KULT na jejich domovské scéně v Praze – v Divadle Na Zábradlí a v Betlémské kapli. Dopravu k Divadlu Na zábradlí a zpět do Ústí nad Labem zajistíme autobusem. Odjezd plánujeme kolem 17:00  z Ústí n.L. a návrat předpokládáme kolem 23:00.

Představení začíná v Betlémské kapli částí Sebeobviňování, po jejímž skončení se podle pokynů personálu divadla všichni diváci přesunou do Divadla Na zábradlí, kde zhlédnou část s názvem Zdeněk Adamec. Zakoupená vstupenka zahrnuje obě části inscenace, které se odehrají v jeden večer. Vstupenku si divák kupuje na konkrétní místo v  sále divadla, v  kostele nejsou sedadla číslována, a diváci se tak sami usazují na jakékoliv volné místo. Délka představení je 150 minut vč. přesunu.