Předprodej byl ukončen

The Primitives Group
KONCERT / Hudba – Rock

The Primitives Group

sobota 25.3.2023 od 20:00
Music club Panteon, Konstantinovy Lázně

O akci

Skupina vznikla v roce 1964.

Napřed jako Primitivové a s příchodem manažéra Eugena Fialy zažátkem 1967 jsme se přejmenovali na The PRIMITIVES Group. U Primitivů se za ty čtyři roky vystřídalo docela dost skvělých muzikantů: Jaroslav Křtěn, Karel Černý, Milan Cikánek, Franta Mašek, Ernouš Šedivý, Anatoli Kohout, Luwig Šíma, Borek Kadlec, Zdeněk Burda, Josef Janíček, Pavel Pešta, Ivan Pešl.

Skupina je označována za jednu z prvních skupin, která na pódiu používala ohňové a kouřové efekty. Primitives Group hráli, mimo jiné, písně od skupin The Doors, The Fugs, The Pretty Things, The Jimi Hendrix Experience, The Animals, Mothers Of Invention nebo The Velvet Underground. V letech 1967 a 1968 kapela zahrála na prvním československém beatovém festivalu a rok později se z důvodu emigrace Ivana Hajniše rozpadla.

Na Primitives Group navázala v sedmdesátých letech 20. století skupina The Plastic People of the Universe, ve které také hraje kytarista, dnes klávesista Josef Janíček.

Jejich hudba je aktuální i v dnešní době je to poctivý blues-rockový nářez od srdce, hrají v tom duchu, jako kdysi slavná kapela z USA Grateful Dead. Ta se vyznačovala dlouhýma improvizacemi a sóly. To znamená, že každý  koncert je o něčem jiném a na podiu se  vždy tvoří. To jsi Ivan Hajniš přinesl do nových PG po mnoha letech hraní s nejlepšími světovými jazzmany.