Předprodej byl ukončen

Silvestrovský koncert
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Silvestrovský koncert

neděle 31.12.2017 od 17:00
České muzeum hudby, Praha

O akci

SILVESTROVSKÝ KONCERT

31.12.2017 OD 17:00 HOD.

SLAVNÉ HUDEBNÍ BONBÓNKY

České Muzeum Hudby - Karmelitská 2, Praha 1-Malá Strana

(VYTÁPĚNO, bývalý kostel barokního kláštera, nyní koncertní sál)

 

Smyčcové kvarteto Bohemian Symphony Orchestra Prague

Radana Večtomová – I. housle

Anna Lundáková – II. housle
Markéta Ostmeyerová – viola
Zuzana Robová – violoncello

 

PROGRAM:
W. A. MOZART: Malá noční hudba
Tomasso ALBINONI: Adagio in g moll
E. H. GRIEG: V síni horského krále
W. A. MOZART: Divertimento F Dur KV.138
Antonín DVOŘÁK: Valčík op.14/No. 1
Scott JOPLIN: The Entertainer
A. DVOŘÁK: Slovanský tanec č.10
Antonio VIVALDI: Čtvero ročních dob (výběr)

Více informací

Muzeum České Hudby

http://www.nm.cz/Hlavni-strana/Navstivte-nas/Ceske-muzeum-hudby.html

Karmelitská ulice 2/4, Praha 1

objekt je vytápěn a má WC

 

Sídlo Českého muzea hudby se nachází v bývalém barokním kostele sv. Máří Magdaleny na Malé Straně, postaveném v 17. století podle projektu Francesca Carattiho.

Kostel byl po zrušení dominikánského kláštera v roce 1783 postupně přestavován. Sloužil mj. jako pošta, četnická kasárna a archiv. Neobvyklá symbióza raně barokní církevní architektury s klasicistní užitkovou úpravou a nově dokončenou přestavbou pro muzeum nabízí návštěvníkům působivou kombinaci monumentality a detailu.

Každý, kdo vstoupí je zasažen mohutností dvorany i zvláštním kouzlem, které tu proměny věků zanechaly. Národní muzeum využívá ojedinělou příležitost oživit tento prostor, kdysi zdobený díly barokních mistrů a rozeznívaný údajně jedněmi z největších varhan Prahy sklonku 17. století, opět hudbou.

 

Bohemian Symphony Orchestra Prague

Bohemian Symphony Orchestra Prague byl založen v Praze v roce 2000 jeho současným ředitelem Martinem Šandou. Vysoká profesionální úroveň všech hráčů orchestru je zárukou vynikající zvukové kvality, dokonalé plasticity a interpretování skladeb na nejvyšší stylové úrovni. Díky této skutečnosti má orchestr velmi široký repertoár a interpretuje i nejobtížnější díla, která byla v symfonickém žánru zkomponována.

Mezi největší úspěchy posledních let patří koncertní turné 2007 ve Španělsku (Madrid, Alicante, Cordoba, San Sebastian,Vigo, Gijón, Logrono,...), Festival Cantelli - Novara v severní Itálii. V prosinci 2007 se Bohemian Symphony Orchestra Prague účastnil koncertu při příležitosti křtu CD pod vedením dirigenta Young Chil Lee (Jižní Korea) a účasti mezinárodních sólistů (José Antonio Moreno - Španělsko, Roman Simovitz - Černá hora, Hye Young Song - Jižní Korea) v Divadle Hybernia Praha.

Pořadatel

Koncertní společnost FIDELIO, s. r. o.