Předprodej byl ukončen

Marien  &  Epy de Mye
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Marien & Epy de Mye

sobota 19.5.2018 od 19:30
Restaurace U Letců , Hradec Králové

O akci

Víťa Troníček

Víťa Troníček hraje na kytaru, mandolínu, zpívá a je velmi výřečný. V minulosti spolupracoval s pěveckým sborem Skřivánek Pardubice, skupinou Stráníci a vedl skupinu Poupata. Nyní působí jako frontmanem skupiny Marien a je autorem většiny jejich textů. Je také dramaturgem několika festivalů jako jsou Folkové Chvojení, Pernštejnská Fortuna,Pardubická folková noc nebo Folk na Příhrádku.

Zdena Troníčková

Zdena Troníčková (manželka Víťi Troníčka) - zpěv, flétny a perkuse. Působila též ve skupině Poupata a nyní v Marien. V roce 2013 odchází na mateřskou dovolenou a ve zpěvu ji zastupuje Zuzana Mimrová. V roce 2014 se Zdena vrací a kapela je obohacena o dueta.

Zuzana Mimrová

Zuzana Mimrová - perkuse a zpěv. Je vcelku novou posilou kapely. Mezi její hudební zkušenosti patří např. v pěveckém sboru CORALE v Žamberku, Montyho Nekapele, Bujabéze, Jamr´s a další. S Marien začala zpívat v září 2012. Mimo to studuje Teorie a dějiny dramatických umění v Olomouci. O konkurzu Zuzana říká: "Konkurzu jsem se zúčastnila velmi spontánně, na svatbě našeho společného kamaráda, kde jsme si dohromady zazpívali. Tím pádem jsem konkurenci ani nevnímala. Věděla jsem, že kluci zkoušeli ještě jiné zpěvačky, ale měla jsem to asi usnadněné, protože tam panovala přátelská atmosféra, žádný stres, který při konkurzech jinak bývá."

 

Více informací

Ivan Němec

Zpěv a 12strunná kytara.

Michal Myšák Paták

Kytara, perkuse, zpěv.

Jan Troníček

Staronový hráč na harmoniku, zakládající člen kapely a starší bratr V. Troníčka. Během r. 2015 vystupoval se skupinou jako host, na výročním koncertu v listopadu 2015 byl oficiálně oznámen jeho návrat do skupiny.

Zbyněk Zubřík Rosendorf

(24.3.1974 - 18.10.2014[3])

Foukací harmonika, zpěv.

Radek Píďa Bartoš

zakládající člen skupiny, kytara perkuse a zpěv, v r. 2007 nahrazen M. Patákem. S kapelou vystupuje příležitostně dodnes.

Petr Feďas Opočenský

Basová kytara, kontrabas