Předprodej byl ukončen

100 let Republiky
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Rock, Worldmusic

100 let Republiky

neděle 28.10.2018 od 16:00
Sono Centrum, Brno

O akci

V neděli 28. října 2018 proběhne v brněnském Sono Centru velký koncert na oslavu 100 let založení Československé republiky. Během hudebně pestrého večera, jehož program tvoří hudebníci spojení s Brnem, budeme cestovat časem od 30. a 40. let, přes 60. a 70. léta až do současnosti.

Hlavním hostem večera bude Robert Křesťan a Druhá Tráva, v programu nebudou chybět legendární Synkopy 61, mladá brněnská swingová formace Django Jet a Jiří Vondrák s Hanou Robinson.

Vystupující

Robert Křesťan a Druhá tráva (CZ) – web / web Jiří Vondrák (CZ) – web Hana Robinson (CZ) – web Synkopy 61 (CZ) – web Django jet (CZ) – web

Více informací

Jako hlavní host vystoupí Robert Křesťan a Druhá Tráva. Skupinu založili v roce 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po svém odchodu od Poutníků. Druhou trávu charakterizují dva výrazné znaky - autorská a interpretační výjimečnost zpěváka, textaře a překladatele Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost ostatních členů skupiny. Kapela byla hned od svého vzniku řazena mezi špičku na folk & country scéně nejen v České či Slovenské republice. Přestože bývá často označována jako bluegrassová, už od počátku existence mixuje více stylů. Bluegrass odkazuje spíše na předchozí angažmá několika členů skupiny u brněnských Poutníků.

Aktuální koncertní program Druhé trávy zahrnuje průřez tvorby Roberta Křesťana z celé doby existence skupiny s důrazem na skladby z nejnovějších studiových alb Pojďme se napít, Marcipán z Toleda, Shuttle to Betlehem a 1775 básní Emily Dickinsonové.

„Prvorepublikový feeling“ přinesou hned dva hosté. Písničkový pořad Mě to tady (ne)baví v podání Jiřího Vondráka, Hany Robinson a Orchestru Divadla šansonu nabídne to nejlepší z 30. a 40. let 20. století. Díky písním Adiny Mandlové, R.A.Dvorského, Huga Haase ad., mezi nimiž pobaví něžný humor kabaretních čísel, se rázem ocitneme v době černobílých filmů. Do stejného období zamíříme i s brněnskou kapelou Django Jet hrající taneční swing a francouzský gypsy jazz. V jejich repertoáru zazní české, francouzské i americké swingové vypalovačky, proložené temperamentními instrumentálkami po vzoru Django Reinhardta a jeho Hot Club de France.

Synkopy 61 – brněnská skupina, která v roce 2016 oslavila 55 let své existence, se v ČR řadí k průkopníkům bigbeatu. Svým vystoupením nás posune na časové lince do 60. a 70. let, kdy patřili ke špičce naší populární hudby. Formace, která získala mnohá ocenění na hudebních festivalech u nás i v zahraničí, je chválena díky neotřelé vlastní tvorbě a především vícehlasým vokálům, za které si vysloužila od kritiků označení Moravští Beach Boys. Na programu jejich koncertu jsou vlastní skladby, jako Válka je vůl, Žárlivá dívka, Marťan, Suita pro J. S. Bacha, Casanova, Bůh lenosti, i světové hity skupiny Beach Boys: Sloop John B., Barbara Ann, Do It Again aj.

Info na tel. 541 240 623 a www.brnokoncert.cz

 

Info:

www.druhatrava.cz/

www.synkopy61.cz/

www.hmmanagement.cz/artists/me-to-tady-nebavi

www.djangojet.cz/

 

Další akce s vystupujícími

Robert Křesťan a Druhá Tráva - 16. května od 19:30, Musilka, Brno

Křenovický Rakovec - 1. června od 14:30, Areál Sokolského hřiště, Křenovice

Robert Křesťan & Druhá Tráva - 15. června od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Synkopy 61 LIVE - 21. června od 20:00, Dobré Místo Újezdec, Uherský Brod

Robert Křesťan & Druhá tráva - Folkové léto Řečkovice 2024 - 18. července od 19:30, Amfiteátr "Bývalý pivovar" Řečkovice, Brno

Robert Křesťan a Druhá tráva - letní koncert - 23. srpna od 20:00, Děhylov - areál Loděnice, Děhylov

Další akce pořadatele

Mersey Gathering vol. 5 - 8. června od 16:00, Letní kino Špilberk, Brno

Kateřina Marie Tichá a Bandjeez - Vánoční koncert - 4. prosince od 20:00, Sono Centrum, Brno

Michal Pavlíček + Bára Basiková – Faces Tour 2024 - 24. července od 20:00, Sono Centrum, Brno

The Animals & Friends + Creedence Clearwater Revived + Flamengo - 30.1.2025 od 18:00, Sono Centrum, Brno

Pasion de Buena Vista - 14.2.2025 od 18:30, Sono Centrum, Brno

The Backbeat Beatles (Liverpool, UK) - 23. listopadu od 19:00, Sportovní hala DATART, Zlín

Pořadatel