Předprodej byl ukončen

Benefice s Dominicem Millerem
KONCERT / Hudba – Pop, Rock

Benefice s Dominicem Millerem

sobota 2.6.2018 od 16:00
Sokolovna, Pacov

O akci

V sobotu 2. června nás již potřetí navštíví Stingův dvorní kytarista Dominic Miller a bude to opět setkání velmi netradiční. V rámci svého turné s novým CD u nás zahraje benefiční koncert. Tuto akci  podpoří další čeští i slovenští umělci. 

Koncerty se budou konat v době Mezinárodního dne dětí. Jsme hudební festival, našimi pódii dosud prošlo na 900 účinkujících, víme kolik radosti nám dává hudba. Chtěli bychom ji věnovat dětem, které musely opustit své domovy kvůli válečným konfliktům.

Výtěžek z této benefice bude prostřednictvím organizace Člověk v tísni použit na nákup drobných hudebních nástrojů pro děti ve školách na severu Sýrie.

Pokud nemůžete tuto výjimečnou hudební událost osobně sdílet s námi v Pacově, ale rádi byste záměr benefice podpořili , můžete tak učinit v sekci vstupenek. Ze srdce vám děkujeme.

Další akcí, kterou chystáme a brzy zveřejníme, je festivalový víkend 17.–19. srpna 2018 

Těšte se, těšíme se.

 

Více informací

www.polednik.cz

Dominic Miller Trio

Některé záležitosti se mohou z pohledu nadšeného pořadatele malého festivalu v malém městě zdát jako ZÁZRAK. Pokud přistoupíme na obdobné vidění světa, pak pro nás tento benefiční koncert tím zázrakem je!

Dominic Miller, Stingova „pravá i levá ruka“, totiž zavítá do Pacova již potřetí, a to v rámci Silent Light Tour 2018. Sting o novém Dominicově CD uvedl: „Kdykoliv Dominic hraje na kytaru, vytváří jedinečné barvy a celé spektrum emocí, ojedinělou architekturu ticha, melodie i rezonancí. Dokáže hudbou pozvednout ducha do jiných sfér.“ Spoluhráčem v Triu bude v Pacově již rovněž vystupující baskytarista Nicolas Fiszman a nově bubeník Miles Bould.

dominicmiller.com

 

Další hosté, které uvidíte:

Dan Bárta

Zpěváka, skladatele, fotografa Dana Bártu jistě není nutno představovat. Na jednom pódiu s Dominicem Millerem jsme ho měli možnost vidět v Pacově již v roce 2014, kdy si brilantně zazpíval Stingovu skladbu Seven days. Je nám velkou ctí, že se Dan rozhodl podpořit naši benefici a opět se oba umělci u nás setkají. V jeho podání uslyšíme již zmíněnou píseň, ale nejen tu. Můžeme se těšit také na Shape of my heart, kterou Dominic Miller zkomponoval na Stingův text.

www.danbarta.cz 

 

The Bladderstones

Formace, která je již pevnou součástí tuzemské klubové scény, sama sebe charakterizuje jako bluesový crossover. Trio se opírá o zkušenosti dlouholetého člena skupiny Jablkoň, baskytaristy a v The Bladderstones hlavního vokalisty Johnnyho Judla a o hru vynikajícího kytaristy Tomáše Frolíka. Dvojici doplňuje nový bubeník Michael Nosek, patřící k instrumentální špičce domácího rocku i jazzu.

www.bladderstones.eu

 

Longital

Stálice slovenské hudební scény a zároveň zakladatel prestižního slovenského labelu Slnkorecords. To je Longital. Za šestnáct let existence má skupina na kontě koncerty ve dvanácti zemích Evropy, USA a Kanadě. V Čechách vystoupila na festivalech Colours of Ostrava, United Islands, Blues Alive aj., a i na Pacovském poledníku. Aktuální, v pořadí dvanácté album Divoko (2016), bylo nominováno na cenu RadioHead Awards v kategorii Album roku. Česká kritika ho zařadila mezi nejzajímavější slovenská alba (Musicserver).

Skupina koncertuje v triu Shina (vokál, bezpražcová basa), Daniel Salontay (kytara, slák) a Marián Slávka (bicí, klavír).

www.longital.com

 

Mirek Kemel a Vladimír Javorský

Známý výtvarník a karikaturista charakterizuje svůj hudební projekt jako accordeon folk. Když objevil tahací harmoniku, její kouzlo jej prý úplně dostalo. Mirek Kemel klade velký důraz na texty, z velké většiny inspirované skutečně prožitými událostmi. Pod jednoduchými příběhy se snaží hledat něco, co nás přesahuje. I když každý člověk má příběh rozdílný a individuální prožitky se liší v místě, čase a intenzitě, existuje něco pod tím, základní příběh, který máme všichni hodně podobný. Mirek Kemel většinou vystupuje za doprovodu kapely, kterou kromě něj tvoří ještě Vlastimil Konopiský (kytara, viola), Tomáš Görtler (akordeon, jinak též člen souboru Bran) a Josef Prexl (perkuse, bicí). Jako příležitostný host s kapelou vystupuje Vladimír Javorský (ukulele, kytara, flétna, saxofon).

www.mirekkemel.cz

 

Dismanův rozhlasový dětský soubor

Jejich hlásky jistě znáte z rozhlasu. A nejen odtud. Děti z DRDS často ztvárňují dětské role ve filmech. Možná si vzpomenete na Edu z filmu Jana Svěráka Po strništi bos, ve kterém si hlavní roli zahrál tehdy sedmiletý Lojzík Grec. Dismanův rozhlasový dětský soubor založil v roce 1935 učitel a rozhlasový tvůrce Miloslav Disman. „Dismančata“ hrála a hrají divadlo, natáčí literárně- dramatické pořady i reportáže, vydávají vlastní časopis, hostují v divadlech, účastní se kulturních a benefičních akcí. 

http://www.rozhlas.cz/drds/portal/