Předprodej byl ukončen

Festival Pacovský poledník
DIVADLO / FESTIVAL / KONCERT / Představení / Hudba – Folk / Country, Rock, Worldmusic

Festival Pacovský poledník

17. – 19. srpna 2018 od 20:00
Zámecký areál a Sokolovna, Pacov

O akci

Festivalový víkend plný hudby a divadel

Po roční odmlce jsme se na začátku tohoto roku pustili do příprav festivalu. Pacovský poledník posedmnácté, začne sedmnáctého. Co uvidíte a uslyšíte? Letošní program bude hodně mezinárodní, zahrnuje jak hudbu, tak divadla.

Program festivalu:

http://polednik.cz/program-festivalu-2018/

Představení

Marta Topferová Trio (Česko, Slovensko)

PÁTEK 17. SRPNA 2018, 20:00, zámecký sál Pacov

cena na místě 200,-, děti do 12 let zdarma

Začneme česky a španělsky, mezinárodně, takřka globálně. Taková je totiž Marta. Světově uznávaná představitelka „worldmusic“, procestovala Evropu, USA, Kanadu, Argentinu a Thajsko a objevuje se na významných pódiích jako např. Queen Elizabeth Hall v Londýně, Blue Note v New Yorku nebo Bardentreffen Festival v Norimberku. Deník London Times ji charakterizoval jako „jednu z nejpůvabnějších interpretek lidové hudby Latinské Ameriky“. Marta vydala devět alb, V Pacově zahraje společně s Marcelem Comendantem (cimbál) a Stanislavem Palúchem (housle). 

 

Normální debil - Divadlo Pecka

Sobota 18.8.2018, 13:30 - 15:30, Kino, Pacov

Vstupné na místě 300,- Představení není vhodné pro diváky mladší 11 let.

Retro komedie Normální debil (Deník puberťáka aneb mé dětství v socialismu) vznikla na motivy stejnojmenné knihy Roberta Bellana. Základem vyprávění jsou příhody z autorova dětství prožitého v tehdejším Československu. Během večera plného humoru, nadsázky i nostalgie se ocitneme například v socialistické domácnosti, ve škole, na fotbalovém hřišti, v nemocnici, nebo třeba i na překvapivě hřbitovním sexuálním večírku.

 

Putin lyžuje - Divadlo Líšeň

SOBOTA 18. SRPNA 2018, 20:00 - 21:00, stan pro 80 diváků, zámecký areál

Vstupné na místě 200,-

Jevištní reportáž na motivy knihy ruské novinářky Anny Politkovské zavražděné v roce 2006 zpracovává téma nástupu Putina k moci a směřování Ruska k totalitě. Inscenace se hraje ve vojenském stanu, nejvýraznějším jevištním prvkem je velký psací stůl, sloužící jako dějiště pro „výjevy z Ruska”.

 

Clarinet Factory, Ukulele orchestra jako Brno,..

Hudební program v zámecké zahradě. Sobota 18.8. 16:00 - 00:00

Vstupné na místě 350,- Děti do 12 let zdarma.

Clarinet Factory, Ukulele orchestra jako Brno, Gingerhead, Longital, The Bladderstones

 

Výprava 2018 (Ondřej Smeykal, Bear Love, Andrew Begay, Rachel Shield)

Neděle 19.8., 15:00 - 17:00, zámecký areál, Vstupné na místě 350,- Děti do 12 let zdarma

Mezinárodní projekt Výprava 2018 je určené hlavně milovníkům akustické hudby, archaických nástrojů a jejich spojení s geniem loci české krajiny a architektury. Po loňské odmlce se Bear Love, britský hráč na obří gong (220cm), Andrew Begay navažský flétnista z Arizony USA a Ondřej Smeykal, český hráč na didgeridoo, opět chystají rozeznít na jejich měsíčním turné Českou republiku. Letošní putování nově doplní australská aboriginská umělkyně Rachel Shield – zpěvačka a vypravěčka. Jejich vystoupení lze těžko nazvat koncertem. Je to spíše společné ladění se, rozjímání, ponor do vibrací jejich nástrojů a vnímání souzvuku s místem. 

 

Smooth Life

2. představení 20–21 hod. 

Diváci budou na závěr pohoštěni tradičním palestinským jídlem. 

Vstupné na místě 300 Kč - v prodeji celkově pouze 8 vstupenek.

Sólová autobiografie, loutkové představení a vyprávění příběhů a událostí z rodinného života Palestince, který se narodil a vyrostl v utečeneckém táboře. Husam je absolventem katedry loutkového a alternativního divadla pražské DAMU a založil Dafa Puppet Theatre (Jordánsko/ČR). Věnuje se režii loutkových představení, spolupracoval s umělci z řady zemí. Vytvořil vlastní inscenační formu mísící prvky vyprávění (storytelling) a loutkového divadla. Je spoluzakladatelem festivalu Flying Freedom (Polsko) a Amman Theatre Lab (Jordánsko) a členem loutkářské organizace UNIMA (Francie). Představení The Smooth Life bylo uvedeno na festivalech v ČR i v zahraničí (Polsko, Norsko, Rumunsko, Jordánsko, Slovinsko ad.) a získalo v roce 2015 cenu poroty International Theatrical Festival (Łomża, Polsko) za originální umělecký tvar.