Předprodej byl ukončen

Booka Shade Live (DE)
KONCERT / Hudba – Elektronika

Booka Shade Live (DE)

pátek 14.9.2018 od 21:00
Fléda, Brno

O akci

Podzimní sezónu odpálí taneční ohňostroj po berlínsku.

Tech-housová stálice a jeden z nejoceňovanějších live-electro projektů Booka Shade přiveze na Flédu čerstvý hudební materiál. 

Němečtí Booka Shade jsou neustále tvořící legendou evropské dance-music. Po veleúspěšných vystoupeních na akcích jako Sonar, Coachella nebo Red Rocks si vydobyli renomé koncertně strhující show. České publikum uhranuli na loňských Colours of Ostrava, kde byli označování za jeden z vrcholů festivalu. 

Dvojka Walter Merziger a Arno Kammermeier společně funguje od 90. let. Stojí za vznikem labelu Get Physical, na němž vydává třeba Trentemoller, Modeselektor nebo Junior Boys. Samotní Booka Shade si věhlas získali začátku milénia. Díky hitovým albům Memento či Movements tehdy začali jejich tvorbu sledovat všechna zásadní hudební média i festivaly. Po tom, co duo na jaře vydalo album Cut The Strings, přichází navíc v létě s dalšími čerstvými EP´s. V Brně tak na úvod nové sezóny vystoupí ikoničtí Booka Shade ve vrcholné tvůrčí formě. 

 

Album Cut The Strings znamená pro Booka Shade návrat k původnímu dřevnímu zvuku. „Musíte si najít svůj hudební jazyk, který je rozpoznatelný. My se tou deskou snažíme říct, že jsme zpátky. Přicházíme s novou energií, novými cestami jak mluvit tímhle naším jazykem. Posouváme ho zase o kus dopředu,“ vysvětluje Kammermeier pro Futuremag. Na nahrávku navazují další dvě EP. Již vydané Quantum Leap v srpnu doplní Dissonanza. Zejména ono dokládá snahu o neustálé hledání cest. „Cílem bylo zkusit něco úplně nového. EP jsme postavili na zvláštních riffech a disharmoniích,“ dodávají oba členové dua. Na jedné straně tak Booka Shade vychází z bohatých hudebních kořenů. Ty se však s každou nahrávkou rozrůstají do nových dosud neslýchaných útvarů.

 

Walter Merziger a Arno Kammermeierem se potkali ve škole. Spojila je touha tvořit muziku a dosáhnout tak úspěchu. Jejich první hudební pokusy se váží k 80. létům. Až následující dekáda jim však přinesla společného životního partnera – techno. „Vydávali jsme tracky, jak to jen šlo. Na začátku nultých let jsme založili spolu s kamarádem Philippem Jungem (aka M.A.N.D.Y.) label Get Physical. Tehdy jsme se začali naplno věnovat pouze Booka Shade a jejich zvuku,“ popisuje Kammermeierem začátky současné kariéry. Jejich vydavatelství se od těch dob zařadilo mezi jednu z nejuznávanějších berlínských hudebních platforem.

 

 

Vystupující

Booka Shade (DE) – web

Více informací

SUPPORT: TBA

www.bookashade.com

https://www.facebook.com/bookashade/

https://www.youtube.com/BookaShadeOfficial

https://open.spotify.com/artist/2CKaDZ1Yo8YnWega9IeUzB

Debutové album Memento (2004) znamenalo pro Booka Shade prakticky okamžitý pozitivní ohlas. Ocenění od Resident Advisoru i dalších tanečně laděných portálů vyneslo pozvánky na akce a festivaly první kategorie od Lollapaloozy po Tomorrowland. Následná deska Movements (2006) sukces ještě posílila a potvrdila tak neochvějnost nově nabytého ocenění dua. Booka Shade vychvalovala média jako Pitchfork, BBC nebo Clash Magazine. To ušlapalo cestičku dalším pěti úspěšným řadovým deskám, včetně aktuální Cut The Strings (2018). Kromě nich vydala Booka dalších několik desítek singlů, EP a nespočet oblíbených remixů (např. Moby, The Knife, Depeche Mode či Moderat).

 

 

Discography 

2004 Memento

2006 Movements

2008 The Sun & the Neon Light

2010 More!

2013 EVE

2017 Galvany Street

2018 Cut the Strings

Pořadatel