Předprodej byl ukončen

Cocotte Minute + Genetic Mutation
KONCERT / Hudba – Punk, Rock

Cocotte Minute + Genetic Mutation

pátek 23.11.2018 od 20:00
Alternativní klub Tyjátr, Svitavy

O akci

Cocotte Minute se hlásí ve vrcholné formě s novou studiovou nahrávkou Veď mě.

Tři roky po comebackovém Rituál, kmen a srdce a kmen a osm let od posledního studiového alba Sado Disco 2, přicházejí Cocotte Minute s novou studiovou nahrávkou. Ve druhé polovině září vychází EP s názvem Veď mě.
Šestitrackové EP představuje Cocotte Minute ve vrcholné formě jak hudební, tak autorské. A protože Cocotte Minute vždycky nabízejí svým fanouškům nejvyšší možnou kvalitu, rozhodli se pro spolupráci s rakouským producentem. „Vždycky jsme se snažili dávat svým fanouškům nejvyšší možnou kvalitu, a proto jsme se rozhodli nahrát EP v Rakousku pod taktovkou rakouského producenta i s vědomím, že tato investice nemá naději se nám vráti,“ popisuje důvody výběru producenta Zeller. 
Spolupráce s rakouským kytaristou a producentem Mikem Wolffem dobrou kondici kapely umocňuje. „Poprvé v životě jsem stavěl a míchal 1 píseň ze 120 stop, překvapilo mě, že kluci neuvažují o anglické verzi, věřím, že by to mělo smysl,“ komentuje nahrávání skladby Veď mě Wolff.
Nahrávka je mixem toho nejlepšího z hudebního a textařského potenciálu současné ústřední dvojice kapely Czendál/Zeller. „Pro mě je obrovská výhoda a inspirace, že pracuju s jedním z nejlepších kytaristů a skladatelů v zemi,“ pochvaluje si spolupráci s autorským kolegou Czendálem Zeller. Fanoušky čekají tvrdé cocotťácké songy jako „Zapal“, kterou již znají z letošního jara, ale též téměř „Adelovskou“ baladu Veď mě, která dala nahrávce název.
“Myslím, že tyhle skladby jsou tím nejlepším, co jsme zatím udělali … až si to pustíte, pochopíte, že Zeller je opravdu excelentní textař a psát hudbu na taková slova je super… navíc je na tomhle materiálu slyšet, jak vyzrál pěvecky...má to neskutečnou hloubku...byla radost na tom s ním dělat, jak ve zkušebně, tak pak i ve studiu ve Vídni ...,” říká kytarista a autor hudby Czendál.
EP Veď mě bude kromě avizovaných šesti skladeb obsahovat i bonus, který kapela nahrála ve volném čase pro zábavu.  "Ze srandy jsme složili písničku pro Roberta Kodyma, ale nakonec jsme mu ji neprodali. Pravděpodobně by ji stejně nechtěl" dodává Zeller.
Na září připravují Cocotte minute videoklip ke skladbě Králům Koruny a na podzim koncertní turné. To vyvrcholí 18. a 19. prosince v pražském Paláci Akropolis jediněčnou multmediální show, kde proběhne i křest EP Veď mě a tradiční vánoční večírek. Kapacita pražských koncertů bude z technických důvodů omezena a vstupenky na koncerty jsou již v prodeji.
Tracklist EP Veď mě:
Shoř teď
Zapal!
Vlčí hrad
Křič nahá
Králům Koruny
Veď mě
+ bonus Říkej si co chceš

Vystupující

Cocotte Minute (CZ) – web / web