Předprodej byl ukončen

Festival OBZORY
FESTIVAL / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SOUTĚŽ / ZÁPAS / ZÁVOD / VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Gastro / Osobní rozvoj / Děti / Sport

Festival OBZORY

10. – 11. listopadu 2018 od 10:00
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, Praha

O akci

Hory, cestování, divoká voda, běh, kolo, skialp
80 přednášek, workshopů a filmů. Víkend plný zajímavých lidí. Patříš mezi ně?

… pro milovníky hor, treků, lan a lyží

Během dvou dnů nás čekají letošní expedice na Nanga Parbat, do Pamíru, k Manásulu i k vrcholům tzv. Sněžného leoparda, podáváme se na dálkové treky v Nepálu, Peru, USA, Skandinávii, Balkánu nebo na Novém Zélandu. Čekají nás konkrétní tipy na výstupy v rakouských i švýcarských Alpách a rady horského vůdce, jak se vyvarovat chyb na feratách.

Milovníci expedičního lyžování objedou svět s nejlepšími skialpinisty Kejda Ski Teamu a s Petrem Novotným, zatímco začátečníci se mohou ptát Honzy Paly, jak a kde začít a jak se vyvarovat lavin.

Mezi pozvanými horolezci nechybí Honza Tráva a Mára Holeček, Katka Mandulová nebo Pavel Kořínek. Detailní rady pro vaše horská dobrodružství poskytnou horští vůdci Viktor Kořízek, Vojta Dvořák, Roman Kozelka a bratři Švihálkovi v rámci HORSKÉ UNIVERZITY.


Na chodbách pak ve třech patrech potkáte desítky odborníků, s nimiž se můžete osobně poradit u jejich konzultačních i prodejních stánků a projdete si výstavu špičkových outdoorových výrobků a novinek.


…. pro aktivní cestovatele a objevitele

Během dvou dnů se podíváme do všech koutů světa. Milovníci kultury a památek nakouknou do Íránu, Malajsie, Bali, Thajska a Ladakhu. Aktivní cestovatelé se podívají do Peru, Antarktidy, Gruzie, Německa, Švýcarska, Balkánu a Skandinávie. S fotografem Pavlem Svobodou pak projedeme Peru a Vaškem Šilhou Namíbii.
Seznámíme vás se známými cestovateli a fotografy. Lucka Radová nám poví, jak se cestovalo přes Jižní Ameriku v ťukťuku, Petr Juračka se podělí o humorné příhody ze života fotografa, Matěj Balga s vámi na kole objede celý svět a známá meteoroložka a moderátorka, Alena Zárybnická, vám dá konkrétní tipy na nejlepší alpské cyklostezky.


A protože cestování je velká dřina, je potřeba se vzdělat v mnoha ohledech. K tomu vám poslouží diskuse s Katkou Petríkovou o cestování po Jihovýchodní Asii pro začátečníky nebo seminář o reálných rizikách na cestě s Davidem Gladišem, v neděli pak CESTOVATELSKÁ UNIVERZITA s pečlivě vybranými semináři o zdraví, fotografování mobilem, cestování nalehko, couchsurfingu a digitálním nomádství. Známá blogerka, Veronika Šubrtová, vám odhalí tajemství, jak se živit cestovatelským blogem :-)


… pro vodáky
Vodácká neděle nakoukne pod pokličku několika velice zajímavým kajakářským expedicím První z nich je Expedice Sary Jaz do Kyrgyzstánu, jejímž členem byl i Čech, Jakub Kajman Šedivý. Do studené vody smočil pádla Jan Hocek během své expedice kolem Antarktidy, za teplem se oproti tomu podíváme do Malawi a bližší cíle si splníme na balkánských řekách.


… pro školáky
Děti nenechávejte doma! Zatímco pro ty malé je opět připraveno hlídání zdarma, na školáky čeká první dětský víkendový cestovatelsko – outdoorový festival MINI OBZORY. Mimo jiné se dozví o životě dětí v Africe a zvířátek na safari, ochutnají Arábii všemi smysly, zatančí si a zabubnují a něco pěkného spolu s dospělými vytvoří.

Přijďte si rozšířit své obzory! Je to jediný víkend, kdy stojí za to zůstat v Praze!
www.festivalobzory.cz

Více informací

www.festivalobzory.cz