Předprodej byl ukončen

Jiří Pazour: Géniové světové hudby v klavírních proměnách
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Jiří Pazour: Géniové světové hudby v klavírních proměnách

středa 28.11.2018 od 19:00
Janáčkova konzervatoř, Koncertní sál L. Janáčka, Ostrava

O akci

Po mimořádně úspěšných koncertech v Praze a v Brně zavítá hudební skladatel a klavírní improvizátor Jiří Pazour do Ostravy a představí ostravskému publiku svůj nový koncertní program nazvaný Géniové světové hudby v klavírních proměnách.

Jiřího Pazoura zná hudební veřejnost především z jeho sólových Večerů klavírní improvizace. Tentokrát přichází s koncertním programem, ve kterém jedinečným a neopakovatelným způsobem představuje známá díla českých a světových skladatelů v nové hudební podobě. Klavírista vám s­ vtipným a milým průvodním slovem zahraje například Smetanovu Vltavu v různých hudebních stylech, nebo originálním způsobem promění hudební téma klavírního koncertu b moll Petra Iljiče Čajkovského. Uslyšíte také originální zpracování skladeb Ludwiga van Beethovena, Antonína Dvořáka, George Gershwina a dalších autorů. Budete mít možnost porovnat, jak by tyto skladby mohly znít, kdyby je vytvořil například génius klasicismu Wolfgang Amadeus Mozart nebo třeba americký skladatel 20. století Leonard Bernstein.

S Jiřím Pazourem zažijete nevšední večer nejen prvotřídní klavírní hry, ale především večer živelných, strhujících a inspirací nabitých improvizací a hudebních proměn.

Jak už bývá u koncertů Jiřího Pazoura zvykem, v druhé části programu si budete moci sami zvolit témata, která bude Jiří Pazour zpracovávat. Tato část koncertu není nikdy stejná, pokaždé zní nová hudba. Budete mít možnost sledovat, jakým způsobem se proměňují známé melodie a jak přímo na místě vznikají nové hudební skladby.

Vystupující

Jiří Pazour (CZ) – web

Ohlasy návštěvníků koncertu 14.2. v Praze:

 

Maria P.   Čistá radost z hudby! Děkuji za nádherný zážitek.

 

Martin B.  Koncert byl moc pěkný a s manželkou nás bavil od začátku do konce. Děkujeme!

 

Peter G.  Excellent concert I enjoyed it very much.

 

Yvonne S.  Děkuji za krásný koncert. Bylo to opravdu zajímavé a krásné moc Vás obdivuji. Těším se na další koncert.

 

Marie J.  Vyjimecny koncert a radost obdivovat virtuozitu a schopnost improvizace Prof Pazoura. Dekuji za nadherny zazitek!

 

Dita S.  Standing ovation! Byl jste fenomenální. Už se těším na další koncert! Hodně štěstí a inspirace .

 

Lada V. Diky za koncert. Bylo to senzační!

 

Klára S. ... Obdivuju tě, Jirko, jak dokážeš svou virtuozitu, obrovské hudební vědomosti šíře literatury i stylů předat ve svých koncertech tak, že mám pocit, jako bys hrál s lehkostí a hudba plynula skrze tvé prsty sama. Tvé koncerty si užívám a nabíjejí mně energií. Díky! Hrej dál

 

Petr Č.   Velmi příjemný večer a skvělá hudební improvizace. Večer jsem si velmi užil a příště opět na viděnou, mistře.

 

Eva P.   Opět vynikající! Jak úžasně lehce a hravě podané náročné skladby a ještě náročnější jejich improvizace - SUPER Bugatti step! Moc děkujeme za nádherný večer.