Předprodej byl ukončen

Závěrečný slavnostní koncert (Republika 100)
FESTIVAL / KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Závěrečný slavnostní koncert (Republika 100)

sobota 27.10.2018 od 19:00
Katedrála Petrov, Brno

O akci

Ke 100. výročí založení Československa pořádá letos tradiční brněnský pěvecký sbor Lumír festival Republika 100. Na jaře se svými koncerty navštívil Prahu, na podzim se přesouvá do Brna. V sobotu 20. října zve širokou veřejnost na festival pěveckých sborů na Stadion Sokola Brno 1 v Kounicově ulici (v 15,30 h.). 

Festival ukončí slavnostní koncert na Petrově v sobotu 27. 10. 2018 (od 19. h.), kde vystoupí mj. operní pěvec Richard Novák a varhanice prof. Alena Veselá. Řady „Lumírů“ podpoří Brněnský filharmonický sbor Beseda brněnská, varhaník a regenschori na Petrově Petr Kolař a orchestr. V krásných prostorách katedrály zazní mj. Dvořákovo Te Deum a Biblické písně.

 

Více informací

Podrobnosti na FB @lumir1864 nebo na www.lumir1864.cz.

Lumír je amatérský smíšený pěvecký sbor, který navazuje na 150letou spolkovou tradici. V jeho řadách působí lidé různých profesí, kterým je vlastní individuální zaujetí hudbou i společné nadšení pro sborový zpěv. Sbor má v repertoáru hudbu mnoha žánrů - od úprav lidových písní přes skladby českých i světových autorů z různých hudebních období (od renesance k současnosti) až po spirituály a populárně laděné skladby. V posledních letech sbor spolupracoval také na větších projektech s orchestrem Mladí brněnští symfonikové a se spřátelenými sbory (A. Dvořák: Svatební košile, G. Verdi: Requiem, Z. Pololáník: Missa brevis).

 

Smíšený pěvecký sbor Lumír Brno, dirigent František Ostrý

web: www.lumir1864.cz

FB: @lumir1864