Předprodej byl ukončen

Festival pěveckých sborů (Republika 100)
FESTIVAL / KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Festival pěveckých sborů (Republika 100)

sobota 20.10.2018 od 15:30
Sál stadionu Sokola Brno 1, Brno

O akci

Festival republika 100

Ke 100. výročí založení Československa pořádá letos tradiční brněnský pěvecký sbor Lumír festival Republika 100. Na jaře se svými koncerty navštívil Prahu, na podzim se přesouvá do Brna. 

V sobotu 20. října zve širokou veřejnost na festival pěveckých sborů na Stadion Sokola Brno 1 v Kounicově ulici. Začátek akce je v 15,30 h. 

Vystoupí:

- Lumír (Brno, ČR) - řídí František Ostrý
- Vídeňský zpěvácký spolek krajanů Lumír (Vídeň, Rakousko) - řídí Veronika Hagenhofer
- Gloria Brunensis - řídí Natalia Chirilenko
- Ars Brunensis - řídí Dan Kalousek
- Smíšený pěvecký sbor Choirchestra - řídí Klára Roztočilová
- BAS - Brněnský akademický sbor - řídí Pavel Šnajdr
- Cantus (Bratislava, Slovensko) - řídí Juraj Jartim
- Brněnský filharmonický sbor Beseda Brněnská - řídí Petr Kolař

V rámci oslav bude ve 14 h. zasazena pamětní lípa v parku Tyršův sad, kde vystoupí zúčastněné sbory se společnou skladbou.

Festival Republika 100 ukončí slavnostní koncert na Petrově v sobotu 27. 10. 2018 (od 19. h.), kde vystoupí mj. operní pěvec Richard Novák a varhanice prof. Alena Veselá. Řady „Lumírů“ podpoří Brněnský filharmonický sbor Beseda brněnská, varhaník a regenschori na Petrově Petr Kolař a orchestr. V krásných prostorách katedrály zazní mj. Dvořákovo Te Deum a Biblické písně.

Více informací

Lumír je amatérský smíšený pěvecký sbor, který navazuje na 150letou spolkovou tradici. V jeho řadách působí lidé různých profesí, kterým je vlastní individuální zaujetí hudbou i společné nadšení pro sborový zpěv. Sbor má v repertoáru hudbu mnoha žánrů - od úprav lidových písní přes skladby českých i světových autorů z různých hudebních období (od renesance k současnosti) až po spirituály a populárně laděné skladby. V posledních letech sbor spolupracoval také na větších projektech s orchestrem Mladí brněnští symfonikové a se spřátelenými sbory (A. Dvořák: Svatební košile, G. Verdi: Requiem, Z. Pololáník: Missa brevis).

 

Smíšený pěvecký sbor Lumír Brno, dirigent František Ostrý

web: www.lumir1864.cz

FB: @lumir1864