Předprodej byl ukončen

Hudba Praha w/ Eli Keszler (US), Ondrej Zajac (SK)
KONCERT / Hudba – Elektronika

Hudba Praha w/ Eli Keszler (US), Ondrej Zajac (SK)

úterý 20.11.2018 od 20:00
PRAHA / Fórum pro architekturu a media, Brno

O akci

Eli Keszler (US, Shelter Press / PAN)

Ondrej Zajac (SK, ACR)
‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗

ELI KESZLER
Eli Keszler je newyorský umělec, skladatel a hráč na bicí nástroje. Jeho skladby a instalace zkoumají hranice instrumentace, notace a prostoru. Skrze svá vystoupení, nahrávky a instalace vytváří zcela nové fyzické i virtuální světy. Kromě prostorových realizací pro galerie Lincoln Center, MIT List Visual Arts Center, South London Gallery, Walker Art Center a MoMA PS1 spolupracuje také s dobře známými hudebníky jako Oneohtrix Point Never, Laurel Halo, David Grubbs a Rashad Becker.
Po posledním koncertě, který v PRAHA absolvoval právě s Rashadem Beckrem, teď přichází představit své nové album Stadium vycházející pod labelem Shelter Press.

"I've always described his playing as bacterial. He's able to parallax into very small, very acute, very specific relationships between percussive textures. It's beyond just being a drummer - he's a world-building percussionist."
Oneohtrix Point Never

"Eli Keszler is experimental electronic music's favorite drummer."
Pitchfork

http://shelter-press.org/eli-keszler-stadium/
http://www.elikeszler.com/
https://elikeszlerpan.bandcamp.com/

🔥🔥🔥

ONDREJ ZAJAC
Ondrej Zajac je enfant terrible lokální experimentální a avantgardní scény. Na kontě má mnoho kolaborací s hudebníky z Británie, Mexika, České republiky i Slovenska. Jeho sólový projekt míchá nepoddajné a rigidní pasáže, které se postupně rozpadávají v neuchopitelnou improvizaci. Posouvá možnosti práce s kytarou mimo její tradiční rámec a nechává posluchače bezesně bloudit v limbu mezi hranicemi delíria a insomnie.
Debutový album Monolith se ocitl v longlistu Radio_Head Awards v kategorii experimentální hudba a umístil se v několika žebříčcích nejlepších alb roku. Svými melancholickými kompozicemi si vydobyl ocenění za nejlepší hudební akt na Alternativa festival.
Loňský album ICU, vydaný pod londýnskou značkou ACR s pozitivními ohlasy v zahraničních médiích (The Quietus, A Closer Listen), narativně mixuje postupy filmové hudby, prvky jižanského folku a neutichajícího kytarového noisu v syrovou a čistou výpověď. Za nánosy hluku se skrývá jasný autorský záměr.

“Ondrej Zajac makes some of the harshest fuck*ng zen noise we’ve heard for a while…”
Tristan Bath, The Quietus

“Throughout these lengthy numbers, translucent guitar tones and funereal violin scratchiness roil amid inky shadows; and Zajac is at his best when music’s cracks and irregularities highlight a very human misery.”
The Wire: Adventures In Modern Music

http://ondrejzajac.com/
https://ondrejzajac.bandcamp.com/

VSTUPENKY
https://www.smsticket.cz/vstupenky/13761-hudba-praha-w-eli-keszler-us-ondrej-zajac-sk

⚔⚔⚔⚔⚔⚔⚔⚔⚔⚔⚔⚔⚔
HUDBA PRAHA is a concert and club night series created by the culture space PRAHA / Fórum pro architekturu a média