Předprodej byl ukončen

Island - prožitky a inspirace
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Island - prožitky a inspirace

úterý 16.10.2018 od 18:00
Klub cestovatelů, Brno

O akci

16. října (út) - Island – prožitky a inspirace (18:00, Eva Učňová, 60,-)


Tento ostrov objedete za 24 hodin, tedy když vynecháte vysočinu a západních fjordy. Svou velikostí 103 125 km2 se blíží rozloze státu Ohio. Ovcí je tu více nežli obyvatel. Na Islandu žije 350 710 lidí. Lávová pole, měsíční krajina a pustiny bez stromů. Voda je tu snad nejčistější na světě. Plavecká sezona díky vytápění termální vodou trvá celoročně. Země skřítků a elfů. A nejen pro to stojí tuhle drsně krásnou krajinu zakusit. Rozlehlá lávová pole, bezcitné ledovce, žár nitra Země, děsivé i nevšední hodiny ticha a samoty – tím vším se vyznačuje druhý největší ostrov Evropy – Island. Ledová země, kde více než jinde pořád platí zákony divočiny a kde si člověk proti síle přírodních živlů připadá maličký. A nejen pro to stojí tuhle drsně krásnou krajinu zakusit. Ale varuji vás! Může se vám přihodit, že se vám severský ostrov zaryje tak hluboko do srdce, že už vám nikdy nedá spát.
Představím vám severský ostrov, který se stal mým domovem po dobu pěti let. Odkryjeme některé islandské charakteristiky i tamní kuchyni. Dozvíte se, co dělají Islanďané ve dny, kdy jen pár hodin je denní světlo. Jaké aktivity můžete vyzkoušet v zimě a mimo turistickou sezónu? Kdy můžete vidět polární záři a jak ji zachytit? Jaké jsou islandské vánoce a Silvestr? Jací jsou seveřané? Čím mě Island inspiruje dodnes?


Seznámím vás s knihou Island - Život s nádechem ledu, která vyobrazuje Island prostřednictvím devíti různorodých příběhů místních i cizinců, kteří na Islandu žijí, anebo tam nějakou dobu pobývali, doplněný o energické přírodní scenérie.
Na přednášce si můžete zakoupit knihu Island - Život s nádechem ledu, cena 320 Kč.


Prostor je vyhrazen i na vaše dotazy a otázky.
Přijďte si poslechnout o pětiletém poznávání Islandu.