Předprodej byl ukončen

Hodgkinson • Jørgens • Klapper // Der Marebrechst
KONCERT / Hudba – Elektronika, Folk / Country, Pop, Worldmusic

Hodgkinson • Jørgens • Klapper // Der Marebrechst

čtvrtek 1.11.2018 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Noc dobrodružné hudby! Performer Martin Klapper spojil svoje síly s Timem Hodgkinsonem, zakladatelem proslulé radikální kapely Henry Cow, a s bubeníkem Peterem Olem Jørgensem, klíčovou postavou dánské improscény. 

Před triem se představí nekompromisní muzikant a výtvarník Petr Válek aka Der Marebrechst, který v klauzuře jesenických hor vytvořil olbřímí hudební dílo zvící několik stovek skladeb.

Více informací

Tim Hodgkinson je hudební skladatel, saxofonista a klarinetista, hráč na preparovanou havajskou kytaru a klávesy. Známým se stal  především jako jeden z klíčových členů britské avant-rockové skupiny Henry Cow. Po jejím zániku byl součástí mnoha kapel a projektů a od 90. let se intenzivně zabývá zejména komponováním současné vážné hudby a improvisingem.

Peter Ole Jørgens je dánský hudebník a  skladatel, který se zaměřuje zejména na bicí a vlastno-ručně vyrobené nástroje a zvukové skulptury. Na dánské experimentální scéně působí již více než 40 let, spolupracoval mj. s Peterem Brötzmannem či s Davidem Thomasem z Pere Ubu.

Český rodák Martin Klapper žije od roku 1984 v Kodani. Ve svých hudebních projektech využívá téměř výhradně netradiční zdroje zvuku / hluku, jako jsou mechanické hračky, dětské nástroje, diktafony, elektrické spotřebiče, přístroje a nástroje v kombinaci s vlastnoručně vyrobenými amplifikovanými objekty.

Der Marebrechst je projekt jesenického výtvarníka a hlukového badatele Petra Válka, který je znám svými doma vyráběnými elektronickými ruchadly a neuvěřitelnou spoustou publikovaných nahrávek. Jeho sporadická vystoupení jsou opravdu intenzivní a více než doporučitelná!

www.timhodgkinson.co.uk   °   www.pojorgens.com