Předprodej byl ukončen

Pražský improvizační orchestr
KONCERT / VÝSTAVA / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Worldmusic / Umění

Pražský improvizační orchestr

pátek 16.11.2018 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Koncert mezinárodního orchestru u příležitosti vydání vinylového dvojalba. Exkluzivními hosty pardubického koncertu budou legenda světové improscény bubeník Paul Lovens a francouzský klarinetista Xavier Charles.

Více informací

Pražský improvizační orchestr (PIO) sdružuje kreativní hudebníky, kteří se zaměřují na současné improvizační techniky a pracují s řízenou i volnou improvizací a interpretací grafických i otevře-ných partitur. PIO založil v roce 2012 v Praze žijící americký basista George Cremaschi a český trumpetista a experimentátor Petr Vrba.

Ke spolupráci přizvali další hudebníky z nejrůznějších hudebních oblastí  – od současné artificiální hudby, přes zvukový experiment, jazz a volnou improvizaci až po noise. V loňském roce PIO realizovalo nahrávku ve Studiu A Českého rozhlasu, na které se podílelo 24 českých a zahraničních hudebníků. U příležitosti vydání této nahrávky u labelu Polí 5 se uskuteční dva koncertní křty – jeden v Praze a druhý v Divadle 29.

Speciálním zahraničním hostem v současné sestavě orchestru bude francouzský klarinetista Xavier Charles, který se na nahrávce podílel. Exkluzivním hostem pardubického koncertu bude legendární bubeník Paul Lovens, člen např. Aardvark Jazz Orchestra, Berlin Contemporary Jazz Orchestra a spolupracovník celé řady klíčových hudebníků světové jazzové a improvizační scény.

Paul Lovens – bicí a perkuse / Xavier Charles – klarinet / George Cremaschi – kontrabas a elektronika / Barbora Čopáková – klavír / David Danel – housle / Jan Jirucha – trombon, Pasi Mäkelä – el. kytara / Elia Moretti – vibrafon /  Vojtěch Procházka – klavír a klavesy / Petr Vrba – trumpeta a elektronik /  Zdeněk Závodný – saxofony

Další akce pořadatele

Kuntari (IDN) • Julek Ploski (PL) - 26. dubna od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Tady Havel, slyšíte mě? - 2. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

AVA Trio (I/TR) • Gankino Quintet - 1. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Talaqpo • Andria Nicodemou / Elia Moretti (CY/IT) - 9. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Wolf Lost in the Poem: Indigem - 15. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

První antidiskotéka bez Jiřího Černého - 20. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Deux Nouvelles Erreurs (FR) • Totoabas - 22. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice