Předprodej byl ukončen

Django Fest / gypsy jazz / latino / alternative
FESTIVAL / KONCERT / TANEČNÍ PARTY / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Worldmusic

Django Fest / gypsy jazz / latino / alternative

pátek 23.11.2018 od 19:00
Radost, Brno

O akci

Django Fest je multižánrovým festivalem, na kterém se vždy potěší fanoušci kvalitní hudby. I letos pro vás přinášíme špičky svých žánrů.

Ek' Balam Trio

Pravý django jazz vám předvede tato skupina složená z muzikatnů z Česka i zahraničí. Django Reinhardt byl romský hudebník světovho formátu, který za sebou zanechal řadu pokračovatelů. I přes svůj handicap (nehybné dva prsty na levé ruce) dokázal hrát tak, jak nikdo předtím a svérázným hudebním cítěním přepsal dějiny hudby. Náš festival již 17. rokem věnujeme právě jemu.  

Helemese

Původem kyjovská kapela Helemese hraje alternativní hudbu, ve které můžete slyšet folk, šraml, šanson i punk a to zároveň! V hlavní roli je harmonika a zpěv, ale celé dohromady je to prostě nářez, který vás nenechá sedět. Vtipné texty potrápí vaše bránice a budete si je prozpěvovat ještě dlouho po koncertě. 

Jan Polyak Band a hosté

Hledáte ty nejlepší hudebníky z Brna? Najdete je v tomto seskupení, které Honza Polyak poskládal speciálně k příležitosti letošního Django Festu. Zahrají nám jazzové kousky i romské klasiky, nebudou chybět ani světové hity v jejich svérázném podání, doplněné o nejlepší zpěváky a zpěvačky - mladé hveždy vycházející z brněnského "ghetta".

Gypsi Lopez Band

Na konci večera se nám představí tato brněnská kapela. Předvedou vám ty nejlepší písně k zábavě. Typická současná romská hudba, ovlivněná tradicemi i vývojem moderní hudby. 

 

Skvělou cenu na tento festival můžete mít díky podpoře Statutárního města Brna a Ministerstva kultury ČR. Děkujeme.