Předprodej byl ukončen

Progres 2, Fuga / Golden_eye.hb
KONCERT / Hudba – Rock

Progres 2, Fuga / Golden_eye.hb

pátek 8.11.2019 od 20:00
Klub OKO, Havlíčkův Brod

Koná se v rámci

O akci

Čtvrtý koncert podzimního koncertního seriálu v havlíčkobrodském klubu.

Klub Oko Havlíčkův Brod, 49.6082814N, 15.5775706E, www.kluboko.cz.

Vstupné v rámci přenosného pasu na pět koncertů: 200 Kč. Samostatné vstupné v předprodeji i na místě: 400 Kč.  Koncert je na stání.

Předprodej: Obchůdek Tulipán Havlíčkův Brod, Cafe-art Oko, www.smsticket.cz.

Parkování: před klubem (parkoviště Smetanovo náměstí – po 18. hodině bez poplatku).

Vystupující

Progres 2 (CZ) – web

Více informací

PROGRES 2 (www.progres2.org)

"Dialog s vesmírem představuje v kontextu naší populární hudby jeden z důležitých momentů - byla to vůbec první naše rocková opera, s odstupem času můžeme říci, že zároveň i jedna z nejlepších." (Vladimír Čech, Melodie 1987)

Třetí album skupiny Progres 2 s názvem Dialog s vesmírem vydané v roce 1980 vydavatelstvím Panton bylo na hudební scéně zjevením. Premiéra rozsáhlého audiovizuálního projektu se konala 27. února 1978 v brněnském Divadle na Výstavišti a skupina s tímto programem během dvou let odehrála v tehdejším Československu 350 repríz! "Tento projekt posloužil jako vzor mnoha podobným projektům českých kapel včetně "Prázdnin na Zemi" skupiny Olympic." (L. B. Müller, Rovnost 1993).

Kapela v dnešní podobě byla obnovena v roce 1992 při příležitosti koncertů série Comeback, a to v podobě superskupiny spojující dvě nejúspěšnější alba Dialog s vesmírem a Třetí kniha džunglí. V roce 2016 byla skupina Progres 2 uvedena do Beatové síně slávy. V létě 2018 kapela nahrála ve studiu Davida Kollera v Mikulově nové studiové album Tulák po hvězdách, které vychází právě v těchto podzimních dnech na pozadí série vyprodaných koncertů k 50. výročí založení kapely...

ROMAN DRAGOUN (www.romandragoun.cz)

Česká rocková legenda Roman Dragoun, zpěvák, skladatel a klávesista působí na hudební scéně od poloviny sedmdesátých let. Z rodného Písku se přestěhoval do Brna, kde působil ve skupině Regenerace a poté se stal členem Progres 2. V roce 1983 z Progresu odchází a zakládá skupinu Futurum, se kterou postupně nahrává alba Ostrov země (1984) a Jedinečná šance (1987). Na podzim 1984 získává cenu (tip Vokalízy) za zpěv na pražském festivalu Jany Koubkové – Vokalíza. V roce 1988 přijímá nabídku Michala Pavlíčka a stává se členem skupiny Stromboli (album Shut Down, 1989). Po rozpadu kapely v roce 1990 se podílel na mnoha hudebních projektech: spolupracuje s Bárou Basikovou, Michalem Pavlíčkem, Ravenem, Marakanou, Pavlou Kapitánovou, Leonou Machálkovou a hlavně skládá nové skladby. V současnosti vedle Progresu 2 vystupuje mj. s hvězdnou kapelou Supergroup.cz sestavenou hlasováním fanoušků Rádia Beat.

PAVEL VÁNĚ

Rodák z Velkých Losin se v devíti letech přestěhoval do Brna, které se stalo jeho osudem. První profesionální zkušenosti Pavel Váně získával v dodnes hrající kapele Synkopy 61. Muzikant tělem a duší, zpěvák, kytarista, skladatel, aranžér a hudební producent hrál vedle Progresu 2 také ve skupinách Collegium Musicum, Atlantis, Bronz, Bowle a VKV a několika dalších doprovodných kapelách, jež doprovázely popové zpěváky. (Skupina Bronz, kterou Váně založil v roce 1981 po odchodu z Progres 2, se objevila ve výčtu kapel uvedených v časopisu Tribuna v článku s názvem Nová vlna se starým obsahem, jehož výsledkem byl zákaz kapely.) Kapela Progres 2 byla definivitně obnovena v roce 1992 a Pavel Váně v ní působí jako kapelník.

ZDENĚK KLUKA

Bubeník, zpěvák a hudební skladatel Zdeněk Kluka začínal svoji hudební kariéru v rockové skupině Atlantis. V roce 1968 spoluzaložil kapelu The Progress Organization (předchůdce Progres 2). Současně působí ve skupině Čankišou hrající hudbu ve stylu world music. Zdeněk Kluka rovněž skládá scénickou hudbu a spolupracuje s několika českými divadly.

PAVEL PELC

Baskytarista, zpěvák a skladatel Pavel Pelc vedle Progresu 2 působil v brněnských rockových skupinách Speakers, Bronz a Futurum.

MILOŠ MORÁVEK

Rockový kytarista Miloš Morávek vedle Progresu 2 působil v brněnských rockových skupinách Futurum, Kern a Synkopy 61.

FUGA (web)

"Prastará kapela ze Žďáru nad Sázavou, jejíž vznik se datuje až do roku 1983... Současnost kapely se dá charakterizovat jako blues-rockové setkání po letech pro všechny generace.Starší osvědčené kusy jsou provedeny v trochu novějším podání a ve stejně skvělé atmosféře. Vlastní kusy jsou v nabídce taktéž, jakožto i velmi oblíbený akustický program. Kapela aktivně vystupuje, budoucnost souboru je ve hvězdách, ale zatím svítí… Složení pokleslého souboru: Vráťa Fiksa - basová kytara, zpěv / Zdeněk Koláčný - kytara, zpěv / Olda Šulc - kytara, zpěv / Radek Láznička - bicí nástroje / Standa Šuhaj - zvukař" (z webu kapely)

Line up:

20:00 FUGA

21:30 PROGRES 2

***

Koncert je součástí série GOLDEN_EYE.HB PODZIM 2019

20.9.2019 Skinny Molly / Pumpa / Traffic Jam

11.10.2019  ROCK FOR BOOK 2019 - Ivan Hlas Trio / Jada Band / Morava

25.10.2019  Vladimír Mišík & Etc... / host: Jamie Marshall

1.11.2019  Praying Mantis (GB) / Hairy Groupies

8.11.2019  Progres 2 / Fuga

22.11.2019  Energit / Bass

Přenosný pas na šest koncertů (včetně bonsuového) za 1.000 Kč je v prodeji na těchto prodejních místech:

1) Ethno obchůdek Tulipán Havlíčkův Brod, Horní ulice, PO-PÁ 9-17:30

2) Cafe-art Oko Havlíčkův Brod, Smetanovo náměstí, ÚT-SO 13-22

3) Portál www.smsticket.cz (předplatné na koncertní seriál do mobilu)

Bližší informace o koncertech: e-mail: kletecka@thb.cz, tel. 602 567 728