Předprodej byl ukončen

Ivan Hlas Trio, Morava, Jada band / Golden_eye.hb
KONCERT / Hudba – Rock

Ivan Hlas Trio, Morava, Jada band / Golden_eye.hb

pátek 11.10.2019 od 20:00
Klub OKO, Havlíčkův Brod

Koná se v rámci

O akci

Druhý koncert podzimního koncertního seriálu v havlíčkobrodském klubu.

Klub Oko Havlíčkův Brod, 49.6082814N, 15.5775706E, www.kluboko.cz.

Vstupné v rámci přenosného pasu na pět koncertů: 200 Kč. Samostatné vstupné v předprodeji i na místě: 400 Kč. Koncert je na stání.

Předprodej: Obchůdek Tulipán Havlíčkův Brod, Cafe-art Oko, www.smsticket.cz.

Parkování: před klubem (parkoviště Smetanovo náměstí – po 18. hodině bez poplatku).

Více informací

IVAN HLAS (www.ivanhlas.cz)

Přestože se Ivan Hlas narodil na Vinohradech, jeho hudební kariéra je neodmyslitelně spojena s pražskou Hanspaulkou. Vyučený knihkupec a nepřehlédnutelný autor hudby k filmu Šakalí léta (1992) dal o sobě širokému publiku vědět v osmdesátých letech po založení kapely Nahlas. Průzračně jednoduché, do blues nebo do reggae hozené písničky s texty ze života fungovaly skvěle. V kapelách a projektech Ivana Hlase se vystřídala dlouhá řada muzikantů (mj. Ondřej Hejma, Pavel Skála).

Konečně v novém století vzniká sestava mimořádných hudebníků sešlá v uskupení Ivan Hlas Trio. Trojice Ivan Hlas, Norbi Kovács a Jaroslav Olin Nejezchleba společně koncertuje od roku 2005. V této sestavě se nám představí na druhém koncertu podzimního seriálu, který je současně sedmým doprovodným koncertem Podzimního knižního veletrhu.

Vedle svého původního povolání (knihkupec) je Ivan Hlas také autorem dvou knižních titulů (Za barevným sklem, Jdeme na jedno...) a tedy logickou volbou pro koncert na podporu knihy jako kulturního artefaktu.

NORBI KOVÁCS (www.norbi.cz)

Rodák ze slovenské Šaľe Norbi Kovács se v roce 1992 přestěhoval do Prahy, kde začíná hrát v kapelách Red wine a Plazma. Doprovází řadu interpretů (Radůza, Petr Skoumal, Mário Bihári) a v roce 2005 se stává členem tria Ivana Hlase.

Norbi skládá hudbu k reklamě, k divadlu a také k filmu (například hudba k filmu U mě dobrý, Occamova břitva, Druhý život Jitky K., Rodiče napořád). V roce 2013 vydal sólové instrumentální album Takžetak, které vychází z klasických kytaristických forem, jako je ragtime, folk, trocha blues, patrné jsou i stopy gypsy jazzu či flamenka. Kromě hudby je jeho velkým koníčkem fotografie. Má za sebou již několik úspěšných výstav.

Vedle uskupení Ivan Hlas Trio je Norbi členem skupin Lokomotiva a Kybabu. Novinkou posledních měsíců jsou Norbiho samostatné akustické koncerty, kde vystupuje se svými skladbami. 

JAROSLAV OLIN NEJEZCHLEBA (www.olinnejezchleba.cz)

Rodák z moravského Kyjova Olin vystudoval hru na violoncello na brněnské Státní konzervatoři. První profesionální angažmá získal po odchodu do Prahy na postu baskytaristy ve skupině Marsyas. Odtud prešel k Vladimíru Mišíkovi do Etc..., kde zůstal osmnáct let do roku 2003. S Vladimírem Mišíkem v té době hrával (a dosud hraje) ve volném akustickém sdružení Čunderground, s Petrem Kalandrou v jeho Blues Session, a spolupracoval s celou řadou dalších hudebních osobností (namátkou Čechomor, Vlasta Redl, Petr Skoumal, Jan Burian, Michal Prokop, Ivan Hlas, Nerez, Jiří Bílý, Anna K., Radůza, Vlasta Třešňák a další).

Vedle Tria Ivana Hlase je Olin frontmanem obnovených Blues Session, své moravské kořeny zúročil ve skupině Njorek a občas hostuje s Etc...Hudební kariéru Olina mapuje výběrové 2CD 25 let v tom.... které v roce 2008 vydalo Indies Happy Trails. Olin má na kontě dvě sólová studiová alba: Noční lov (2010) a Nečekaná návštěva (2017).

JADA BAND

Region Českomoravské vysočiny nebývá obvykle kolébkou pro zrod funkrockových hudebních skupin. Jedna taková přesto byla založena na konci roku 2008. V roce 2014 vznikl klip ke skladbě Pálivej funk. Je kuriozitou, že v kapele během čtyř let nezůstal kámen na kameni. Zůstal jen Jarda Vorlíček, zakladatel. Rock jazzový repertoár z autorské dílny Jardy je ale stejný a personální změny kapele nijak neuškodily. Jak oceňuje jeden z komentářů na (bohužel neaktualizovaném) profilu http://bandzone.cz/jadaband: "sakra dobré. Nevím jestli ještě fungujete, ale je to muzika jako víno."

MORAVA (www.morava-rock.cz)

Na Vysočině působí bezpočet kapel, ale jen málokterá má za sebou podobně barvitý a slavný příběh jako Morava. Za více než třicet let svého působení Morava vydala celkem osm řadových alb, poslední s názvem Černobílá v loňském roce. Kapelu, která v době největší slávy vyprodala Lucernu, polil živou vodou návrat   dlouholetého frontmana Františka Petrička před třemi lety (rozhovor s ním: http://www.regionvysocina.cz/zpravodajstvi/frontman-kapely-morava-136602/). Hity jako Sblížení, Morava či Miluj se se mnou zazní v Oku poprvé...

Line up:

20:00 - 21:00  Jada Band

21:30 - 23:00  Ivan Hlas Trio

23:30 - 00:30  Morava

***

Koncert je součástí série GOLDEN_EYE.HB PODZIM 2019

20.9.2019 Skinny Molly / Pumpa / Traffic Jam

11.10.2019  ROCK FOR BOOK 2019 - Ivan Hlas Trio / Morava / Jada band

25.10.2019  Vladimír Mišík & Etc... / host: Jamie Marshall

1.11.2019  Praying Mantis (GB) / Hairy Groupies

8.11.2019  Progres 2 / Fuga

22.11.2019  Energit / Bass

Přenosný pas na šest koncertů (včetně bonusového) za 1.000 Kč je v prodeji na těchto prodejních místech:

1) Ethno obchůdek Tulipán Havlíčkův Brod, Horní ulice, PO-PÁ 9-17:30

2) Cafe-art Oko Havlíčkův Brod, Smetanovo náměstí, ÚT-SO 13-22

3) Portál www.smsticket.cz (předplatné na koncertní seriál do mobilu)

Bližší informace o koncertech: e-mail: kletecka@thb.cz, tel. 602 567 728