Předprodej byl ukončen

Dechovky Stock - Mistříňanka, Vysočinka, Věnovanka, Rebelka
FESTIVAL / KONCERT / Hudba

Dechovky Stock - Mistříňanka, Vysočinka, Věnovanka, Rebelka

neděle 18.8.2019 od 14:00
Letní areál Dobrohostov, Havlíčkův Brod

O akci

Přijměte pozvání do magického prostředí letního parketu v Dobrohostově na jedenáctý ročník festivalu dechových hudeb. V šestihodinovém programu se představí čtyři dechové hudby. Ozdobou festivalu bude večerní vystoupení mnohokrát oceněné kapely a skutečné hvězdy žánru - dechové hudby Mistříňanka z moravského Mistřína.

Vystupující

Mistříňanka (CZ) – web Vysočinka (CZ) – web Věnovanka (CZ) – web

Program 

14:00 REBELKA (www.rebelkahb.cz)

15:30 VĚNOVANKA (www.venovanka.cz)

17:00 MISTŘÍŇANKA (www.mistrinanka.cz)

18:40 VYSOČINKA (www.vysocinka.cz)

Více informací

REBELKA – známá havlíčkobrodská dechová hudba pod vedením kapelníka Petra Milichovského. Většina hráčů na dechové nástroje pochází z muzikantského hnízda významného učitele Otty Bauera. Domácí kapela vystoupí v Dobrohostově po jedenácté!

VĚNOVANKA – mladou dechovou hudbu Věnovanka založil kapelník Václav Musílek v roce 2012. Kapela sdružuje muzikanty z Čáslavi a blízkého okolí. Přes krátkou dobu svého působení na dechovkové scéně kapela již získala řadu ocenění. Věnovanka organizuje festival dechových hudeb konaný každoročně v Dusíkově divadle v Čáslavi.

MISTŘÍŇANKA – slavná krojovaná dechová hudba z Moravského Slovácka, kterou v roce 1967 založili bratři Antonín a Josef Pavlušovi. Během svého padesátiletého působení kapela nahrála téměř sedm desítek hudebních nosičů a získala řadu ocenění. Mezi nejvýznamnější patří první místo v soutěži O Zlatou křídlovku, kterou vyhrála jako první moravská dechovka v roce 1975 v Českých Budějovicích a první místo na Mistrovství světa dechových hudeb ve Švýcarsku v roce 1990, kde byla nominována společností Pragokoncert. Současným kapelníkem je nejmladší z bratrů Pavlušových, František, který se narodil dva roky před založením Mistříňanky. A uměleckým vedoucím jeho syn František Pavluš ml. Oba ctí další zásadu svého bratra a strýce Antonína, „aby muzikant a muzika v první řadě hrála pro lidi. A ať je to muzikant, zpěvák nebo skladatel, musí svým uměním oslovit i to nejprostší lidské srdce.“ (z webu kapely)

VYSOČINKA – nejmenší a velmi oblíbená profesionální dechovka z Vysočiny, která v roce 2017 oslavila dvacáté výročí svého založení. Během svého působení získala řadu cen z prestižních soutěží v oblasti dechové hudby, natočila několik televizních pořadů a úspěšně spolupracuje s Českým rozhlasem. V posledních letech tradičně uzavírá program.

***

Pro návštěvníky festivalu je zajištěn autobusový svoz z Havlíčkova Brodu (v ceně vstupenky) - odjezd ve 13:00 hodin z náměstí od České spořitelny, návrat po skončení programu.

Lokace: letní parket Dobrohostov (HB) * 49.5422408N, 15.5204717E

Parkování: v místě bez poplatku. Areál letního parketu bude po dobu akce částečně zastřešen dvěma velkými party stany.

***

Vstupné:

150 Kč v předprodeji do 30.6.

200 Kč v předprodeji po 1.7.

250 Kč na místě

Předprodej na na obchodních místech:

HAVLÍČKŮV BROD - Obchůdek Tulipán, Horní ulice

HUMPOLEC - Městské kulturní a informační středisko

Kompletní informace na www.stockfest.cz.

Další akce pořadatele

Kletyend Goes To Brokenwood 2 - 27. září od 20:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

J.A.R. - 11. října od 21:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

Krausberry - 15. listopadu od 21:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

Etc..., Olin Nejezchleba & Kybabu - 25. října od 20:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

Kecy & politika v Havlíčkově Brodě - 4. června od 19:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

Miloš Meier - Drumming Syndrome - 12. října od 20:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod