Předprodej byl ukončen

Velký vánoční koncert pěveckého sboru Lumír
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika, Pop

Velký vánoční koncert pěveckého sboru Lumír

čtvrtek 20.12.2018 od 19:00
Konvent Milosrdných bratří, Brno

O akci

Tradiční brněnský pěvecký sbor Lumír Vás zve na svůj tradiční vánoční koncert. Na programu jsou dvě mše: známá a oblíbená Rybova Česká mše vánoční avšak v autentickém (původním) provedení a také její "předchůdkyně" Missa pastoralis (in C Boemica) od Josefa Schreiera. Kromě sboru uslyšíte i cca 15 členný orchestr CORPORA FIDIUM INTENTA, varhanici Petru Andrlovou a sólisty: Zuzanu Černou (soprán), Barboru Garzinovou (alt), Zdeňka Doležala (tenor) a Ondřeje Louba (bas). Advent Vám zpříjemníme také několika koledami či duchovními skladbami v a capellovém provedení i s doprovodem.

Těšíme se na slyšenou v sále v Konventu Milosrdných bratří na Vídeňské ulici v Brně (nedaleko Mendlova náměstí).

Více informací

Lumír je amatérský smíšený pěvecký sbor, který navazuje na 150letou spolkovou tradici. V jeho řadách působí lidé různých profesí, kterým je vlastní individuální zaujetí hudbou i společné nadšení pro sborový zpěv. Sbor má v repertoáru hudbu mnoha žánrů - od úprav lidových písní přes skladby českých i světových autorů z různých hudebních období (od renesance k současnosti) až po spirituály a populárně laděné skladby.

V posledních letech sbor spolupracoval také na větších projektech s orchestrem Mladí brněnští symfonikové a se spřátelenými sbory (A. Dvořák: Svatební košile, G. Verdi: Requiem, Z. Pololáník: Missa brevis). Loni se podílel na projektu Symfonie sirén ("nejhlasitější skladbě světa"), který byl součástí Moravského podzimu. V letošním roce pořádal festival Republika 100 k oslavě stoletého výročí vzniku Československé republiky.

 

Smíšený pěvecký sbor Lumír Brno, dirigent František Ostrý

web: www.lumir1864.cz

FB: @lumir1864