Předprodej byl ukončen

WWW Neurobeat
KONCERT / Hudba – Elektronika, Hip-hop / Rap, R&B

WWW Neurobeat

pátek 18.1.2019 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Po pěti letech se vrací WWWéčka s novým albem nazvaným Neutopíš se dvakrát v téže řece. A už v lednu ho představí v D29!

Vystupující

WWW (CZ) – bandzone

Více informací

WWW Neurobeat začínali v divokých 90. letech jako parta sprejerů a zároveň rapovali s velice sympatickým neohlížením se na jakákoli tabu i hranice žánru. Pak se ovšem, krátce po nabídce natočit album, rozešli. Vydání debutu Neurobeat v roce 2006 tak tehdy všechny překvapil, a to nejen načasováním. Ortodoxní hiphopová komunita jím byla zaskočena, protože WWW Neurobeat sáhli i po „nehiphopových“ inspiracích.

Hudba Ondřeje Anděry, frontmana WWW Neurobeat, obsahuje útržky hiphopových postupů a z reality nasnímaných samplů, nervózních industriálních zvuků a znepokojivých elektronických struktur s důrazem na silnou rytmickou dynamiku skladeb. Zvuk WWW Neurobeat, to je zběsilá introverze převrácená naruby, groteskní výběh vybuzeného mozku do maštale města, ulice nakrájené nemocnými smysly, rachot civilizace. Anděrův rap balancuje na hranici rytmické hravosti a stimulujícího, zuřivého a útočného vzývání. Vše je zmnoženo a dobroušeno kovovým hlasem zpěvačky Milesy. Abstraktní texty WWW Neurobeat jsou z větší části autorskou prací Lubomíra Typlta. 

“Nerad opisuji to, co s WWW Neurobeat hudebně tvoříme, tedy v krátkosti k současnému dění v kapele. Trojice Ondřej Anděra, Lubomír Typlt, Milesa Zrnić Anděra jsou opět plně a osobně aktivní v přípravě nového alba a nového koncertního programu. Inspirací pro rytmické postupy části tvorby WWW Neurobeat je též polyrytmické cítění koncertního hosta kapely – bubeníka Pavla Fajta. V tomto smyslu se vedle jiného můžete těšit na některé hudební struktury, které nejsou v předchozí tvorbě WWW zcela obvyklé, například na liché beaty. V kapele vedle nového nadšení vládne i obvyklý brutální vzájemný kritický postoj, takže si dokážete představit, co nakonec hodláme pustit ze řetězu ven…” dopňuje k novému releasu Ondřej Anděra.

Další akce s vystupujícími

Slunovrat 2024 - 20. června od 17:00 – 22.6., náměstí Osvoboditelů, Opava

Další akce pořadatele

Raphael Rogiński (PL) • Šimanský Niesner - 18. dubna od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Kuntari (IDN) • Julek Ploski (PL) - 26. dubna od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Tady Havel, slyšíte mě? - 2. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

AVA Trio (I/TR) • Gankino Quintet - 1. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Talaqpo • Andria Nicodemou / Elia Moretti (CY/IT) - 9. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Wolf Lost in the Poem: Indigem - 15. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

První antidiskotéka bez Jiřího Černého - 20. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Deux Nouvelles Erreurs (FR) • Totoabas - 22. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice